We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Twin House / Tetawowe Atelier

Twin House / Tetawowe Atelier

© Heart Patrick© Heart Patrick© Heart Patrick© Heart Patrick+ 35

  • Architects: Tetawowe Atelier
  • Area Area of this architecture project Area:  302
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Photographs Photographs:  Heart Patrick, Alex Tan
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Lysaght
  • Architect In Charge:Wong Wei Ping, Lim Huei Miin
  • Clients:GDP Special Projects
  • Landscape:Highrise Landscape Services
  • Construction Company:CHB Construction
  • Metal Structure Consultant & Contractor:CL Steel
  • City:Kuala Lumpur
  • Country:Malaysia
More SpecsLess Specs
© Heart Patrick
© Heart Patrick

Text description provided by the architects. This project aims to explore a new housing typology to accommodate the young working class adults who can’t afford to own a house due to soaring property prices in Kuala Lumpur. A 50-60’s terrace house located at Bangsar, Kuala Lumpur, with a footprint of 20’ x 60’ is divided into 2 units of independent house: 2 units of mirrored three storeys family house, with 1 compact single storey unit for the caretaker tuck at the back of the house to be accessed by back alley.

© Heart Patrick
© Heart Patrick
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Heart Patrick
© Heart Patrick
© Heart Patrick
© Heart Patrick

With this concept, it’s aim is to encourage young adults to share land with another individual, without sacrificing their privacy and the needs of having comfortable space for a home. Hence, our design is dealing with very narrow - less than 10’ width space after minus off the walls and structures.

© Heart Patrick
© Heart Patrick

To create an airy spaces, vertical connected spaces are formed by dissecting the internal spaces with multiple split levels and using a single staircase to connect them all. To further visually extend the space, the house is designed to appear as “light” as possible with the choices of light color finishes and thin metal structures. Plenty of openings are also utilized to ensure the house is well lit with natural daylight.

© Heart Patrick
© Heart Patrick
Section AA
Section AA
© Heart Patrick
© Heart Patrick

On the front facade, the multi-decks structure is created with cat ladders so that the mezzanine study deck is connected externally to the bedroom above. This deck also functions as a floating garden for the house, with potted plants and creepers growing on the decks and screens. Besides, this multi-decks structure also breaks the symmetry of the house and make the two mirrored units appeared to be as one.

© Heart Patrick
© Heart Patrick

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Twin House / Tetawowe Atelier" 28 May 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/940491/twin-house-tetawowe-atelier> ISSN 0719-8884
© Heart Patrick

吉隆坡双子共享公寓 / Tetawowe Atelier

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.