Trung Villa / EVITArchitecture

Trung Villa / EVITArchitecture

Courtesy of EVITArchitectureCourtesy of EVITArchitectureCourtesy of EVITArchitectureCourtesy of EVITArchitecture+ 28

  • Architects: EVITArchitecture
  • Area Area of this architecture project Area:  504
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, An Cuong, Dulux, Hafele, Aconcept, Bravat, Corona, Ecowood, Khodasanvuon, Trimble Navigation, Vietceramics, Xingfa Aluminium
  • Lead Architects:Phan Thanh Vu
  • Design Team:EVITArchitecture
  • Clients:Mr.Trung Pham
  • Engineering:EVITArchitecture
  • Landscape:EVITArchitecture
  • Consultants:EVITArchitecture
  • City:Đà Nẵng
  • Country:Vietnam
More SpecsLess Specs
Courtesy of EVITArchitecture
Courtesy of EVITArchitecture

Text description provided by the architects. Trung Villa is located in a quiet, exclusive area inside Asia Park Residence, Da Nang. The 216m2 of land was expanded in four levels, giving 504m2 space of residence.Each floor is arranged with separate functions but reasonable and convenient for users.

Courtesy of EVITArchitecture
Courtesy of EVITArchitecture
Ground floor plan
Ground floor plan
Courtesy of EVITArchitecture
Courtesy of EVITArchitecture

From the exterior to the interior, the main color of the house is white and brown wood brings warmth and sophistication. The design uses elements of solid wood surfaces, beestones, and glass to create a comfortable feeling. Solid wood surfaces is used not only to create privacy and safety for the apartment, but also create an interesting experience of light and shadow for the house when the sun shines on every hour of the day.

Courtesy of EVITArchitecture
Courtesy of EVITArchitecture

On the first floor, the living room and kitchen share a common space, bypassing the dividing wall to free up space. The open kitchen connects the front yard and back yard to expand the space. The interior has brown wood tone as the main theme, withdining tables and chairs are arranged between kitchen island and seating space.

Courtesy of EVITArchitecture
Courtesy of EVITArchitecture

The bedrooms position on second floor and reading room on third floor also receive enough natural light, thanks to the sky wells made of glass and wood surfaces on rooftop, allowing light to spread throughout the space. The art here is to make the roof shading just enought to create share, and just through a bit rays of sunlight to create artistic streaks of emotions.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Trung Villa / EVITArchitecture" 26 May 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/940058/trung-villa-evitarchitecture> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.