Salvador House / Apaloosa Estudio de Arquitectura y Diseño + Walter Flores Arquitecto

Salvador House / Apaloosa Estudio de Arquitectura y Diseño + Walter Flores Arquitecto

Salvador House / Apaloosa Estudio de Arquitectura y Diseño + Walter Flores Arquitecto - Exterior Photography, Facade, ConcreteSalvador House / Apaloosa Estudio de Arquitectura y Diseño + Walter Flores Arquitecto - Interior Photography, Wood, Beam, BrickSalvador House / Apaloosa Estudio de Arquitectura y Diseño + Walter Flores Arquitecto - Interior Photography, Living Room, WoodSalvador House / Apaloosa Estudio de Arquitectura y Diseño + Walter Flores Arquitecto - Interior Photography, ColumnSalvador House / Apaloosa Estudio de Arquitectura y Diseño + Walter Flores Arquitecto - More Images+ 19

More SpecsLess Specs
Salvador House / Apaloosa Estudio de Arquitectura y Diseño + Walter Flores Arquitecto - Exterior Photography, Wood, Facade
© Carlos Berdejo Mandujano

Text description provided by the architects. The Cuchunúc tree positioned us, indicated the point of tension, and last but not least, marked the essential transition point of the project. This is because there is a very important feature on this country site, the soil. It is of a reddish tone that dramatizes the flowering season of the Cuchunúc when the flowers fall on the clay. And we haven't talked about architecture yet, but about visual poetry, which couldn't be separated from the concept.

Salvador House / Apaloosa Estudio de Arquitectura y Diseño + Walter Flores Arquitecto - Interior Photography, Concrete
© Carlos Berdejo Mandujano
Section
Salvador House / Apaloosa Estudio de Arquitectura y Diseño + Walter Flores Arquitecto - Exterior Photography, Wood, Brick
© Carlos Berdejo Mandujano

The project emerges molded from the ground, the materials respond to a sepia colour palette, which in turn betray the constructive honesty of the house. The intimate areas are divided and the social area is integrated into a single body and function. Salvador is a veterinarian, he has dogs and cats, that were also taken into account for the development of the project.

Salvador House / Apaloosa Estudio de Arquitectura y Diseño + Walter Flores Arquitecto - Interior Photography, Wood
© Carlos Berdejo Mandujano
Salvador House / Apaloosa Estudio de Arquitectura y Diseño + Walter Flores Arquitecto - Interior Photography, Living Room, Wood
© Carlos Berdejo Mandujano

The corridor, as a characteristic element of the country house, was arranged as a central artery and not as a primary access. The downspouts that feed the water storage tank, for domestic use run along this corridor. Small orchards will take advantage of the rains during and after the rainy season.

Salvador House / Apaloosa Estudio de Arquitectura y Diseño + Walter Flores Arquitecto - Interior Photography
© Carlos Berdejo Mandujano
Salvador House / Apaloosa Estudio de Arquitectura y Diseño + Walter Flores Arquitecto - Exterior Photography
© Carlos Berdejo Mandujano

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Salvador House / Apaloosa Estudio de Arquitectura y Diseño + Walter Flores Arquitecto" [Casa Salvador / Apaloosa Estudio de Arquitectura y Diseño + Walter Flores Arquitecto] 18 May 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/939686/salvador-house-apaloosa-estudio-de-arquitectura-y-diseno-plus-walter-flores-arquitecto> ISSN 0719-8884

© Carlos Berdejo Mandujano

“土”生土长的乡间住宅 / Apaloosa Estudio de Arquitectura y Diseño + Walter Flores Arquitecto

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.