We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Chalalai Pool Villa / Juti architects

Chalalai Pool Villa / Juti architects

© Peerapat Wimolrungkarat© Peerapat Wimolrungkarat© Peerapat Wimolrungkarat© Peerapat Wimolrungkarat+ 29

Pak Chong, Thailand
  • Architects: Juti architects
  • Area Area of this architecture project Area:  418
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Peerapat Wimolrungkarat
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: American Standard, BEGER, Alfa, Nap coating
  • Lead Architects: Juti Klipbua
More SpecsLess Specs
© Peerapat Wimolrungkarat
© Peerapat Wimolrungkarat

Text description provided by the architects. Not so far from Pakchong downtown, Nakornrachasima province, in the vacation town embraced by cool and mild weather, there is a project initially designed to be a meeting place for friends or guests from other provinces. At first visit to the location, the architect was impressed by a small hill with a curve of beautiful stream running on the back side with abundant woods on the other side. The only issue is a small busy road in front of the location that may be annoying.

© Peerapat Wimolrungkarat
© Peerapat Wimolrungkarat
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Peerapat Wimolrungkarat
© Peerapat Wimolrungkarat

The first priority is to create the private area up to the stream side while blocking the annoying sound and view at the road. The building itself should be designed in a way to harmonize with the small hill and maximize the open to the stream on the back. After observing the railway logs that the owner had collected for building a log cabin, the architect was inspired by how the log was kept. The narrow space between each pile which is suddenly extended creates a dark and bright stripe shadow from sunlight on the rough skin of the log.

© Peerapat Wimolrungkarat
© Peerapat Wimolrungkarat

Such a shadow of random piles arrangement inspired the architect of the abstract minimal CABIN, to design the building mass with different height and create the interior volume that suddenly change from large span to the narrow height span or from normal height to double volume height then drop back to narrow dark corridor again in the living space.   This design is to imitate the journey through the space between the log pile. The square frames in different height will create beautiful view of the green forest at the back of the architectural lines. The shadow on the surface of the building creates a depth and dimension of the building. 

© Peerapat Wimolrungkarat
© Peerapat Wimolrungkarat
Elevation 01
Elevation 01
© Peerapat Wimolrungkarat
© Peerapat Wimolrungkarat

The building is separated into 2 units, one with 2 bedrooms and 1 living room while the other is 3 bedroom, 1 living room and moon terrace. Both units can be connected into 5 bedroom suit.  As for the material used in the project, the architect and the owner decided to use the collected railway logs, dividing into two part; rough raw for the exterior of the bathroom and some furniture while the refine logs are for decoration to both outside and inside of the exposed concrete, local slate and local marble wall.

© Peerapat Wimolrungkarat
© Peerapat Wimolrungkarat

The use of local materials is to create the relationship between the building and the location while reducing transportation cost. Additionally, the reclaim wood is used in the project for built-in furniture, TV console in the bedroom and stair steps. The architect and the owner agree to reduce unwanted material as much as possible both for budget and environment friendly. For the interior of the building, the environment friendly interior offers the feeling of living in a log cabin in the forest meet the intention of the owner at first.

© Peerapat Wimolrungkarat
© Peerapat Wimolrungkarat

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Pak Chong, Pak Chong District, Nakhon Ratchasima, Thailand

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Chalalai Pool Villa / Juti architects" 16 May 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/939641/chalalai-pool-villa-juti-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.