House F16 / Studio Bloco Arquitetura

House F16 / Studio Bloco Arquitetura

© Marcelo Donadussi© Marcelo Donadussi© Marcelo Donadussi© Marcelo Donadussi+ 33

Figueira, Brazil
  • Engineering:Douglas Gerson Franck
  • Landscape:Studio Bloco Arquitetura
  • City:Figueira
  • Country:Brazil
More SpecsLess Specs
© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

Text description provided by the architects. House F16 is located in the Parque da Figueira condominium, in the city of Igrejinha / RS. It has 370m² spread over three floors and it was implanted in a 12x30m plot, but the mandatory setbacks reduce its buildable area by 8m in width. As it is a land in decline with an extraordinary view towards the back, the main guideline of the project was to create spaces that enjoy this look.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

The pedestrian accesses the house through the middle floor where he discovers the living area, followed by the dinner and the kitchen, which also serves as a gourmet space. This is the connection between an indoor and outdoor area, in which there is the bathtub to enjoy enjoy a view at the bottom of the plot. This sequence of environments creates a wide space that allows a great integration between people and the landscape.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

On the upper floor, there´s an intimate area of ​​residence with three suites. The master suite is located at the back and from its balcony, you have a gorgeous view of the hills that surround the city. Raw tones with rose gold details make up a palette of ambient colors. Mint green and the light wood were the textures chosen for the daughter's bedroom whose positioned in front of the plot appropriates the delicious the morning sun. A third suite, located in the middle of the residence, is for guests to use and also has a neutral palette.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

The basement houses the vehicles and the service sector. In addition to these spaces, we also chose to place here the music studio, due to the need for privacy and acoustic comfort. It is the most playful environment of the residence: its laminate floor rises on the wall until it forms a high footer until the encounter with the black paint that serves as a background for a lamp designed by the studio. The furniture, a curtain and pictures reinforce the theatrical and rock'n roll character.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House F16 / Studio Bloco Arquitetura" [Casa F16 / Studio Bloco Arquitetura] 12 May 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/939263/house-f16-studio-bloco-arquitetura> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.