We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Shed House / Marcos Franchini + Nattalia Bom Conselho

Shed House / Marcos Franchini + Nattalia Bom Conselho

© Jomar Bragança© Jomar Bragança© Jomar Bragança© Jomar Bragança+ 41

Nova Lima, Brazil
  • Area Area of this architecture project Area:  315
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Jomar Bragança
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Franke, Roca, Acor, Blojaf, CRS Esquadrias, Cremona Engenharia ltda, Deca, Kerkythea, Thermotelha, Trimble
  • Lead Architects: Marcos Franchini, Nattalia Bom Conselho
More SpecsLess Specs
© Jomar Bragança
© Jomar Bragança

Text description provided by the architects. The house was designed for a young couple who requested the use of simple materials in a highly legible space so that the family's identity would be reflected by the placement of objects and furniture and by their routine in the new home.

© Jomar Bragança
© Jomar Bragança
Exploded isometric projection
Exploded isometric projection
© Jomar Bragança
© Jomar Bragança

From the sloped entrance of the property, one can see the two-story steel-framed building with its visible concrete block walls and wide glass panes. The roof, constructed in steel trusses, is covered with thermoacoustic tiles, emphasizing the use of prefabricated materials, together with the plumbing, lighting and electrical systems, and also the concrete floors and waterproofed concrete benches.

© Jomar Bragança
© Jomar Bragança

On the first floor, a large veranda connects the external space with the living area of the building, integrating the kitchen, dining room, living room, restroom, and study, as well as the swimming pool, which is a concrete tank. Also on this floor, there is a laundry room at the rear of the building and an accessible guest suite.

© Jomar Bragança
© Jomar Bragança
Section
Section
© Jomar Bragança
© Jomar Bragança

A steel catwalk on the upper floor intersects the living room's double-height and connects the two suites that are situated at both ends of the building. Northwards, one of the suites features a roofed balcony that creates a panoramic view of the landscape with its hills and mountains. The house is located in a nature preservation area of Nova Lima and the landscaping consists of its native vegetation.

© Jomar Bragança
© Jomar Bragança

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Shed House / Marcos Franchini + Nattalia Bom Conselho" [Casa Galpão / Marcos Franchini + Nattalia Bom Conselho] 08 May 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/939062/shed-house-marcos-franchini-plus-nattalia-bom-conselho> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.