We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

NDT HH Home / Kiến Trúc NDT

NDT HH Home / Kiến Trúc NDT
© Hoang Le
© Hoang Le

© Hoang Le© Hoang Le© Hoang Le© Hoang Le+ 38

  • Architects: Kiến Trúc NDT
  • Area Area of this architecture project Area:  76
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Hoang Le
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Lumion, INAX, Toto, Viglacera, 4oranges, Acor, Adobe, Rạng Đông, Trimble Navigation, Xingfa Aluminium
More SpecsLess Specs
© Hoang Le
© Hoang Le

Text description provided by the architects. NDT HH Home is located in a densely populated area in Bac Ninh. The project has an area of ​​76m2 (6.3m x 12m) and the main façade is north. This is a typical Vietnamese “Tube house” with some limitations. Firstly, the only exposed part of the house is the street façade. Secondly, the length of the plot is only 12m, which is a real challenge for the design team.

© Hoang Le
© Hoang Le
First Floor Plan
First Floor Plan
© Hoang Le
© Hoang Le

In addition, we need to find a proper solution to the issues of noise, smoke, security and privacy. With such characteristics, we had to be very meticulous in approaching the project to minimize errors in the design process. The house is designed for a young couple and their 6-year-old daughter. The couple are both teachers and they want to have some rooms for their teaching job besides the private living spaces. Therefore, we have to calculate to increase the connection between residential space and teaching space. The number of floors the owner wants is 5 floors.

© Hoang Le
© Hoang Le

The investor's requirement is to create a harmonious living space between living and teaching. All spaces should take full advantage of natural factors such as sunshine and wind. Besides, we need to ensure the connection among the spaces and floors. Most importantly, it is to bring more trees into the building. With this project, due to its wide frontage and limited depth, the vertical approach is chosen as a proper solution. The house layout is divided into  main and ancillary areas. The main functional area includes the living room, altar, bedroom, classroom and multi-function room, while the ancillary area has stairs, storage room, and toilet. Such a layout will help save space.

© Hoang Le
© Hoang Le
Section
Section
© Hoang Le
© Hoang Le

Staircase is arranged neatly on the left wall of the house. On the first floor, we use Stainless steel Zig Zag Staircase which we can see through to increase the connectivity in space, expanding the area of ​​the first floor and contributing to the highlight of the living room. A space in the back of the house is located next to the staircase combined with wind brick walls to limit sunlight, ensure privacy and security for the house. Here people can feel the sun, rain, wind and trees when moving on the stairs and lobby of the floors.

© Hoang Le
© Hoang Le

Facades with balconies racing out of the floors in staggered form on vertical to create the rhythm of movement of the building and help create highlight when it is viewed from different directions. This is regarded as a buffer space to help the house avoid noise, smoke, sunlight and ensure the necessary privacy for the house.  NDT HH Home is using simple but effective solutions to bring optimal living space, make the most of natural energy and solve the existing inadequacies in this type of house. Through the project, we want to convey the simple, green and energy-saving message to those around us.

© Hoang Le
© Hoang Le

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "NDT HH Home / Kiến Trúc NDT " 29 Apr 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/938238/ndt-hh-home-kien-truc-ndt> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.