We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

SNOW 5319 Office and House / UTAA

SNOW 5319 Office and House / UTAA

© Hyosook Chin© Hyosook Chin© Hyosook Chin© Hyosook Chin+ 30

More SpecsLess Specs
© Hyosook Chin
© Hyosook Chin

Text description provided by the architects. SNOW 5319 is a neighborhood living facility construction built in the back alley that has stepped back from the border between the bustling Nonhyeon-dong and Cheongdam-dong. An alley with a mixture of old and newly built buildings (that are no longer maintained) is a place where diversity and congestion coexist. From bricks to stone tiles and concrete exposures, the exterior wall materials and color selection used in the building was a difficult task in this alley affecting the landscape with various exterior wall materials. Through constant meetings with the owners, the color of the exterior wall was decided as white, which can be the basis of the structure as it is, and white will serve as a milestone in the landscape of the alley.

© Hyosook Chin
© Hyosook Chin
Ground Floor plan
Ground Floor plan
© Hyosook Chin
© Hyosook Chin

The owner couples, who run their design company, wanted simple and concise for their building. The issue was, the direction of the new building considering the shape of the city street and the requirements of the owner, and white was proposed as the exterior wall material and overall color through many meetings with the owner. To further enhance the simplicity of white, 3mm ceramic tiles with light and thin physical properties were decided as exterior wall materials, and for some layers, aluminum expanded metal and polycarbonate, similar to the properties of white, was used.

Courtesy of UTAA
Courtesy of UTAA

The owners of the five-story office who requested a detached top-floor house shown a concise and neat tendency to close most of the interior of the house in white, according to the color of the exterior of the building. The keyword ‘white’, which began from the interpretation of the street, was completed with the whole interior choices by the neat and concise couples.

© Hyosook Chin
© Hyosook Chin
Right elevation
Right elevation
© Hyosook Chin
© Hyosook Chin

While addressing Northward architectural slant line restriction for daylight and various restrictions in the residential area as maximizing the exclusive living space, the shadows of the masses on each floor were exquisitely adjusted to give the building a richer depth to the scenery of the alley. And the gaze would stay on the street. The mass on the second floor was slightly twisted towards the road to be a milestone. The space that was pushed out on each floor created by the architectural slant line restriction for daylight was transformed of an external terrace that can be used independently by the residents.

© Hyosook Chin
© Hyosook Chin

The terrace installed on all floors is referred to the healthy space that allows office workers on each floor to transfer between interior and exterior spaces and staying in the terrace allows them to feel away from work for a moment and feel urban life. In particular, the terrace on the front of the 2nd floor uses expanded metal to give a proper distance to the street, and polycarbonate as the interior light for the house on the top floor protects individual privacy as well as makes possible active communication toward the street line.

© Hyosook Chin
© Hyosook Chin

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "SNOW 5319 Office and House / UTAA " 26 Apr 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/938156/snow-5319-office-and-house-utaa> ISSN 0719-8884
© Hyosook Chin

“雪5319”居家工作室,小巷中叠加的白色体块 / UTAA

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.