Building in Rua de São Marçal / SIA arquitectura

Building in Rua de São Marçal / SIA arquitectura

Building in Rua de São Marçal / SIA arquitectura - Interior Photography, WoodBuilding in Rua de São Marçal / SIA arquitectura - Interior Photography, Closet, Wood, ShelvingBuilding in Rua de São Marçal / SIA arquitectura - Interior Photography, WoodBuilding in Rua de São Marçal / SIA arquitectura - Interior Photography, Wood+ 39

  • Architects: SIA arquitectura
  • Area Area of this architecture project Area :  5102 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2018
  • Photographs
    Photographs :João Guimarães
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  AutoDesk, Duravit, Efapel, Ardex, BRUMA, JNF, Robbialac, Sanindusa, Sanitana
  • Lead Architect : Ana Cravinho
More SpecsLess Specs
Building in Rua de São Marçal / SIA arquitectura - Exterior Photography, Facade, Door, Concrete
© João Guimarães

Text description provided by the architects. The project divides a house in two. Each one has a distinctive atmosphere: one surrounding a garden, filtering the sunlight and protected from the outside; the other developing in height, designed from the sunlight that permeates it.

Building in Rua de São Marçal / SIA arquitectura - Interior Photography, Chair, Door, Concrete
© João Guimarães
Ground Floor Plan
Building in Rua de São Marçal / SIA arquitectura - Interior Photography, Living Room, Wood
© João Guimarães

The Ground House inhabits within itself. We characterized each space autonomously: a vaulted entrance, a long working space, a narrow staircase running through a bookcase, a room with a tree in the window, another room with two pyramids. Reinvented spaces succeed each one and tell different stories.

Building in Rua de São Marçal / SIA arquitectura - Interior Photography, Closet, Wood, Shelving
© João Guimarães

The High House preserves a greater part of the original house’s memory. We connected the living room spaces and realigned the windows to allow sunlight to move across the building from the ceiling, the street and the garden. The attic maintains its original plan morphology that resulted in impossible shapes and light thresholds. The staircase pours into a large meeting space where the children’s rooms converge.

Building in Rua de São Marçal / SIA arquitectura - Interior Photography
© João Guimarães
Section A
Building in Rua de São Marçal / SIA arquitectura - Interior Photography, Wood
© João Guimarães

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Building in Rua de São Marçal / SIA arquitectura" [Edifício na Rua de São Marçal / SIA arquitectura] 23 Apr 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/937980/building-in-rua-de-sao-marcal-sia-arquitectura> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.