We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

OHE House / ALTS Design Office

OHE House / ALTS Design Office

© Yuji Matski© Yuji Matski© Yuji Matski© Yuji Matski+ 31

  • Architects: ALTS Design Office
  • Area Area of this architecture project Area:  116
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Yuji Matski
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Lixil Corporation, Panasonic, Hirata TILE, Prairie, sangetu
  • Lead Architect: Sumiou Mizumoto
More SpecsLess Specs
© Yuji Matski
© Yuji Matski

Text description provided by the architects. A house of unified divisions. This reconstructed house is located in an old residential neighborhood. The north side of the house faces a street and the other three sides are facing neighbors’ houses, which made it challenging for us to open up the space to the outside. Thus, our focus was to design a comfortable interior space.

© Yuji Matski
© Yuji Matski
Plans
Plans
© Yuji Matski
© Yuji Matski
© Yuji Matski
© Yuji Matski

The entrance and the living space are intentionally separated in a way that one can feel both outside and inside at the entrance. Our intention is to create a ”comfortable disorder” and a unique connection between interior, exterior, and somewhere in between.

© Yuji Matski
© Yuji Matski

The entrance has a kind of stillness reminiscent of a museum. A door to the living space cuts out from the entrance in a square shape, and the atmosphere changes by the color of the sky or the shape of the clouds. The two entrances (to outside and to the living space) are designed to be identical, which creates continuity between interior and exterior.

© Yuji Matski
© Yuji Matski
Elevations
Elevations
© Yuji Matski
© Yuji Matski

The house is designed so that people pay attention to the landscape outside that is cut into a square by the windows, and to the ambiance that changes over time with the seasons and daily natural lighting. Through this, we hoped to encourage the resident to feel the richness of sensory experiences within their home.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "OHE House / ALTS Design Office" 25 Apr 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/937784/ohe-house-alts-design-office> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.