All
Projects
Products
Events
Competitions

CODO /Suzuyo Head Office / Shuhei Goto Architects

CODO /Suzuyo Head Office / Shuhei Goto Architects

© Kenta Hasegawa © Kenta Hasegawa © Kenta Hasegawa © Kenta Hasegawa + 37

Shizuoka, Japan
More Specs Less Specs
© Kenta Hasegawa
© Kenta Hasegawa

Text description provided by the architects. This office was designed as a prototype for offices in a new era of innovation based on the idea that today's office space needs some room for flexible renewal and updates initiated by employees themselves. We decided to transform the existing lecture hall that had been originally used for in-house events into a space capable of accommodating multiple activities including working, meeting, dining, holding events and more. Our idea was to create a space allowing people to circulate freely and meeting various purposes by utilizing the existing space in all directions and stacking box-like steps in a staggered manner along the periphery of the room, while leaving a wide open space in the center.

© Kenta Hasegawa
© Kenta Hasegawa
Plan
Plan
© Kenta Hasegawa
© Kenta Hasegawa
© Kenta Hasegawa
© Kenta Hasegawa

By fully utilizing the space in all directions, a new "sense of distance" among those present are generated, which is totally different the sense of distance in conventional office spaces: for example, those working side by side don't feel disturbed by each other's presence because their eye levels do not coincide; or conversely those sitting apart from each other feel interconnected because their eyes meet. As a result of such manipulations, various places, including an enclosed place evoking a sense of security and an open place offering a view of the entire space, are created, and one can choose a place that meets his/her purpose in the most suitable way. The steps, which may be viewed as different elements such as the floor, bench, or desk depending on the viewpoint, serve multiple functions. When holding an event, one of the steps serves as the stage while the others become seating areas.

© Kenta Hasegawa
© Kenta Hasegawa

Multiple functions of the steps are continuously connected in the shape of a hollow rectangle. In addition, this building, located near the sea, serves as an emergency evacuation shelter for the surrounding areas where few tall buildings exist, and these steps are conveniently used as storage for emergency supplies. The stacked steps, too large for furniture and too small for architecture, are something between furniture and architecture. Due to the unique sense of scale, they take on multiple functions and appearances, while facilitating flexible updates of functions and redefinition of the office space itself, instead of merely serving conventional office functions. 

© Kenta Hasegawa
© Kenta Hasegawa

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "CODO /Suzuyo Head Office / Shuhei Goto Architects" 16 Apr 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/937595/codo-suzuyo-head-office-shuhei-goto-architects/> ISSN 0719-8884
© Kenta Hasegawa

铃木与本部改造 / 后藤周平建筑设计事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.