Corner House / TOOB STUDIO

Corner House / TOOB STUDIO

Corner House / TOOB STUDIO - Exterior Photography, Facade, WindowsCorner House / TOOB STUDIO - Interior Photography, Table, BeamCorner House / TOOB STUDIO - Interior Photography, Stairs, Beam, Windows, HandrailCorner House / TOOB STUDIO - Exterior Photography, Windows, FacadeCorner House / TOOB STUDIO - More Images+ 20

  • Architects: Toob Studio
  • Area Area of this architecture project Area :  90
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2019
  • Photographs
    Photographs :Triệu Chiến
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  JUNG, Swisspearl
  • Lead Architects : Nguyễn Hồng Quang
More SpecsLess Specs
Corner House / TOOB STUDIO - Exterior Photography, Windows, Facade
© Triệu Chiến

Text description provided by the architects. The current house is a 5-storey townhouse built in the 2000s at an intersection of Hanoi lively streets. The street corner is an unconscious interchange of journeys and various individuals that create livable scenery. The house owner is a middle-aged woman who was born and raised in Hanoi. She enjoys the daily life that takes place in the area.

Corner House / TOOB STUDIO - Exterior Photography, Facade, Windows
© Triệu Chiến
First floor plan
Corner House / TOOB STUDIO - Interior Photography, Stairs, Handrail
© Triệu Chiến
Corner House / TOOB STUDIO - Interior Photography, Windows
© Triệu Chiến

We aimed to build a place where architecture and humans are integrated into this atmosphere. Hence, we came up with an architectural renovation with simple and flexible shapes. Traditional details such as shutters, close up wooden doors, purlin structure with tiled roof have been integrated into modernism space in order to create different perceptions from various perspective.

Corner House / TOOB STUDIO - Interior Photography, Table, Beam
© Triệu Chiến

The large surface covering the exterior acts as a protective boundary to ensure the occupant’s privacy. The edges become less solid due to adaptation of visual methods that allow light and sound to go through. Residents are always able to maintain the relationship between inside and outside of the house by the openness of these boundary sections. Thus, the act of opening or closing contributes to diversify and identify the house's appearance.

Corner House / TOOB STUDIO - Exterior Photography
© Triệu Chiến

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Corner House / TOOB STUDIO" 15 Apr 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/937506/corner-house-toob-studio> ISSN 0719-8884

© Triệu Chiến

河内街角小屋 / TOOB STUDIO

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.