S House / Semiotic Arsitek

S House / Semiotic Arsitek

© Sandi Baratama & Niko Adiatma © Sandi Baratama & Niko Adiatma © Sandi Baratama & Niko Adiatma © Sandi Baratama & Niko Adiatma + 27

Bekasi Selatan, Indonesia
  • Architects: Semiotic Arsitek
  • Area Area of this architecture project Area:  247
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Sandi Baratama & Niko Adiatma
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Dulux, Propan, Toto, Acor, Fumira, Google, KIA Ceramics, ZWCAD
  • Architect In Charge: Sandi Baratama, Niko Adiatma
  • Design Team: Andre Rachmana
  • Clients: Sendra Saragih, Ratih Cintyadevi
More Specs Less Specs
© Sandi Baratama & Niko Adiatma
© Sandi Baratama & Niko Adiatma

Text description provided by the architects. S House, is the home of a young couple with 3 children who are in the Pekayon area, West Bekasi. S House is an abbreviation of Split House, which means a house developed with the concept of split level, where the house utilizes space as efficiently as possible with the difference in the level of the short floor with connecting several stair traps at each level.

© Sandi Baratama & Niko Adiatma
© Sandi Baratama & Niko Adiatma
Third floor mezzanine plan
Third floor mezzanine plan
Section 02
Section 02
© Sandi Baratama & Niko Adiatma
© Sandi Baratama & Niko Adiatma

Houses with dimensions of 7 meters wide and 15 meters long can accommodate the needs of a large enough space with a total of 247m2. The concept of split level in this house helps maximize the space requirements of clients who expect to have 5 bedrooms. The facade of the building with an asymmetrical metal roof is the identity of this house. The house that looks like 2 floors from the front has 7 different levels in it. To get around the height of the house from the front, the upper rooms use the attic room concept which is adjusted to the slope of the roof.

© Sandi Baratama & Niko Adiatma
© Sandi Baratama & Niko Adiatma

The presence of a split level provides an opportunity for the existence of skylights in the middle of the house that can help maximize sunlight into the room while producing stack effects such as changing air circulation on the ground floor. With voids, people can interact and communicate directly from different floors. The house with a budget of about 3.8 million rupiahs / m2 is dominated by white paint, the aim is to give the impression that the house feels more spacious and open without exploiting artificial light during the day.

© Sandi Baratama & Niko Adiatma
© Sandi Baratama & Niko Adiatma

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "S House / Semiotic Arsitek" 13 Apr 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/937392/s-house-semiotic-arsitek> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.