All
Projects
Products
Events
Competitions

Office of Waterworks Gangseo / LIFE Architects + Rohe Architects

Office of Waterworks Gangseo / LIFE Architects + Rohe Architects

© Kyungsub Shin © Kyungsub Shin © Kyungsub Shin © Kyungsub Shin + 33

  • Area Area of this architecture project Area:  995
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Kyungsub Shin
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Hyundai-elevator, NanumTech, SketchUp, Stuc-O-flex
  • Architect In Charge: Sooyong Hwang, Jeeyoung Han, Changkyu Choi
  • Design Team: LIFE Architects, Rohe Architects
  • Clients: Seoul Metropolitan Government
More Specs Less Specs
© Kyungsub Shin
© Kyungsub Shin

Text description provided by the architects. Public Layer for Public Office - Waterworks offices are places where many civil servants work and open to all. The aim of the project was to ask, "How can public works facilities have publicity?" We have considered new ways of building
publicity out of the authoritative and restrictive forms of existing public architecture. We redefine the publicity of public buildings in three stages. The three steps are as follows: an efficient connection between new and existing buildings, the facade of a public building, and a park that is easily accessible to everyone.

© Kyungsub Shin
© Kyungsub Shin
First floor plan
First floor plan
© Kyungsub Shin
© Kyungsub Shin
© Kyungsub Shin
© Kyungsub Shin

1. Connection of existing buildings and the additional building. First, the vertical core was placed at the center of the pathway system to connect the existing building and the extension building. By connecting the new facility to the original building which was used without a lift, the pathway was reconstructed so that the rooftop area can be accessed without any difficulty. The corridor of the existing building is connected to the corridor of the new building and recognized as one building.

© Kyungsub Shin
© Kyungsub Shin

2. Relationship between open and closed spaces. The common space is directly connected to the internal program. However, if the contact point becomes the common space, it becomes a more pleasant and public space. Opening and closing pillars placed at regular intervals can form a variety of open and closed relations, depending on the viewpoint. This method acts as a mediator between the external space and the internal program and designs a more comfortable public space.

© Kyungsub Shin
© Kyungsub Shin
Front elevation
Front elevation
© Kyungsub Shin
© Kyungsub Shin

3. Roof garden open to all. There is a rooftop garden that is opened to everyone when you take the elevator built between the new and existing buildings. The roof garden is a small park in the center of the city that anyone can access easily. The canopy, which utilizes reflective material, is installed there without revealing itself and also reflects the sky and surrounding landscape, providing a resting place for everyone.

© Kyungsub Shin
© Kyungsub Shin

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Sinjeong-dong, Yangcheon-gu, Seoul, South Korea

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Office of Waterworks Gangseo / LIFE Architects + Rohe Architects" 05 Apr 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/936918/office-of-waterworks-gangseo-life-architects-plus-rohe-architects/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.