Three Pavilions Garden / Hang Wang

Three Pavilions Garden / Hang Wang

Three Pavilions Garden / Hang Wang - Interior Photography, Glass, BathroomThree Pavilions Garden / Hang Wang - Interior PhotographyThree Pavilions Garden / Hang Wang - Interior Photography, KitchenThree Pavilions Garden / Hang Wang - Interior Photography, ClosetThree Pavilions Garden / Hang Wang - More Images+ 10

  • Architects: Hang Wang
  • Area Area of this architecture project Area :  305
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2018
  • Photographs
    Photographs :Zenglei Chi
  • Architect In Charge : Hang Wang
  • Design Team : Hang Wang, Yang Ding, Jieqi Ge
  • City : Beijing
  • Country : China
More SpecsLess Specs

Text description provided by the architects. Preface
The site was originally a roofing platform on the entrance canopy of the building, which could be used but was rarely visited until the college decided to renovate in 2018  to provide a place for students and faculty to relax and rest.

Three Pavilions Garden / Hang Wang - Interior Photography, Countertop
The courtyard of the co-sitting pavilion at night. Image © Zenglei Chi

Vision
The main challenge of this project is how to meet the requirements of providing leisure and greenery space at a 300 square meter platform. We persuaded the client not to build classical pavilions and proposed an abstract garden approach that could be visited, liveable and enjoyable.

Three Pavilions Garden / Hang Wang - Exterior Photography, Windows, Facade
The courtyard of the co-sitting pavilion at night. Image © Zenglei Chi

Responding to the Site
The platform has an acute triangular shape and is 8 meters above the ground. In order to provide a better walking experience, we firstly flatten the floor with the anti-corrosion wood. Based on its triangular  shape of the site, we scale out three similar triangular pavilions similar to its layout and enclose an inner courtyard. A continuous and complete roaming path is then created.

Three Pavilions Garden / Hang Wang - Interior Photography
Huge viewfinder across ten meters. Image © Zenglei Chi

The pavilion is constructed with white steel plate outside a steel structure frame. The design abstractly expresses the intention of the traditional classical garden under the restriction of cost and load.

Three Pavilions Garden / Hang Wang - Exterior Photography
The courtyard of the co-sitting pavilion at night. Image © Zenglei Chi

Three Pavilions Garden
As a small-scale leisure project, the Jichang Garden in Wuxi provides a roaming path starting with a narrow entrance -- the stone stream built by yellowstone, then transitions to the open water.  The contrast makes the water looks large even though the overall space is small. We hope that the experience of the Three Pavilions Garden is also rich and interesting, which is first restrained and then enhanced. From Exquisite Pavilion to Cloud-rising Pavilion, the scale from small to large, the space from closed to open, the line of sight from being restricted to suddenly clear.

Three Pavilions Garden map

The Exquisite Pavilion is the nearest to the entrance and exit of the platform, which is convenient for students to drop in and chat with a cigarette. According to the experimental data of ergonomics, we provide two heights suitable for the natural drooping arm and the elbow against the smoking table, satisfying the smoking habit of different people.

Three Pavilions Garden / Hang Wang - Interior Photography, Glass, Bathroom
The Exquisite Pavilion. Image © Zenglei Chi
Three Pavilions Garden / Hang Wang - Interior Photography, Closet
A hole that obscures sight. Image © Zenglei Chi

The pavilion that opens to the inner courtyard is the Co-sitting Pavilion. In the pavilion, people could sit around, relax, talk and have a rest. The pavilion is eight meters wide and has a relatively wide scope of vision. The scenery of the atrium and courtyard can be seen from the pavilion. However, due to the occlusion of the other two pavilions, the complete composition of the distant landscape could not be obtained, but was cut into several fragments.

Three Pavilions Garden / Hang Wang - Interior Photography
Looking at the co- sitting pavilion from exquisite pavilion. Image © Zenglei Chi

Cloud-Rising Pavilion is named from a Tang dynasty poem by Wang Wei. It is the end of the roaming path and the highest pavilion. The opening on the west side of the pavilion is ten meters wide in order to borrow the lush greenery outside the garden.

Three Pavilions Garden / Hang Wang - Interior Photography, Facade
Huge viewfinder across ten meters. Image © Zenglei Chi
Three Pavilions Garden / Hang Wang - Interior Photography, Kitchen
Huge viewfinder across ten meters. Image © Zenglei Chi

The landscape design continues the winding logic of the garden, elongating the walking distance in the limited space, and enriching the sensory experience.

The Three Pavilions Garden project gave us an opportunity to express our understanding of the leisure places, and we hope that the spatial experience of transformation between traditional and modern can meet the expectation of the college's teachers and students.

Three Pavilions Garden / Hang Wang - Interior Photography, Windows, Facade
Comparison before and after renovation. Image © Zenglei Chi

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Wanshousi Road, Haidian District, Beijing, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Three Pavilions Garden / Hang Wang" 06 Apr 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/936891/three-pavilions-garden-hang-wang> ISSN 0719-8884

Overview. Image © Zenglei Chi

三亭园 / 王行

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.