All
Projects
Products
Events
Competitions

STAY1METER Homestay / Z_Lab

STAY1METER Homestay / Z_Lab

© Lee Byunggeun © Lee Byunggeun © Lee Byunggeun © Lee Byunggeun + 27

Jeju, South Korea
  • Architects: Z_Lab
  • Area Area of this architecture project Area:  100
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Lee Byunggeun
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: DADA brick, G.A.U Archi Factory, LOOKS, Terraco Korea, Varon Materials
  • Architect In Charge: Kang Hae Cheon, Noh Kyung Rok, Park Jung Hyun
  • Brand Designer In Charge: Kim Kisoo
  • Construction: G.A.U Archi Factory
  • Furniture: By Bigtable
  • Lighting: LIMAS
  • Gardening: Dewsong Place
  • Web Design: Z_Lab
  • Stay Management: STAYFOLIO
More Specs Less Specs
© Lee Byunggeun
© Lee Byunggeun

Text description provided by the architects. There are two islands where no people live, called Chagui-do and Wa-do near a small village, Yongsu-ri, located in the west coast of Jeju Island. Staring at these two islands at certain point, they look magnificent and mysterious like a humpback whale in a legend that came up on the surface to take a breath. STAY1METER is located at this certain point.

© Lee Byunggeun
© Lee Byunggeun
Floor plan
Floor plan
© Lee Byunggeun
© Lee Byunggeun
© Lee Byunggeun
© Lee Byunggeun

1 meter in the name not only means that it is built on 1m high from the ground but also means that the distance of mind to enable a light, pleasant day away from one's daily life. 1m from the ground and daily life. The name literally states the beginning and the complete space of STAY1METER. STAY1METER embraces a variety of scenery toward all directions. To the west, there are Chagui-do and Wa-do where the sun goes down. To the south, Dangsan-mountain boasts its elegant view. To the east, you can see the Halla mountain from far. In autumn, you also can enjoy the garden of silver grasses making a pearly wave with their flower stands and night sky with the shining stars on the rooftop.

© Lee Byunggeun
© Lee Byunggeun

The design of the building begins with the consideration of how a house should look like, standing in the middle of a huge field and facing the sea. A horizontal roof is devised not to disturb the beautiful scenery surrounding the house. STAY1METER looks like a boat from a distance, floating around silver grass and wheat field. You can see the sunset clearly and the light fills the every corner of the house.

Section 01
Section 01
Section detail
Section detail

A Hackberry welcomes you at the entrance as the symbol of this house. There are two bedrooms at the both ends of this long-oval-shaped 1-story house and each of them is connected to a secret space. the northern side bedroom leads to an outdoor bathtub surrounded by an oval-shaped wall and the southern side one is linked to fully opened outside area. The middle space is equipped with the living room and the kitchen. Especially, it enables to have a cozy space and comfortable view toward outside by lowering the floor of the living room. Since one side of the house, toward the sea, is all glass, the scenery and daily life are naturally blended in the flow of the time and the change of the season, while the house reflects the sunlight and it goes into the surroundings.

© Lee Byunggeun
© Lee Byunggeun

There are a small swimming pool with the same height of the sea level and an outdoor table with the height of the silver grass. The height, color and texture of the material of outdoor facilities, the garden and even the parking space are planned to make harmony with the surroundings. There is a circular staircase which leads to the rooftop where you can enjoy a panoramic view. All the furniture in this house are produced through collaboration with ‘ByBigtable’. Some furniture combines a lighting and a tray which completes a unique design, only in STAY1METER. The small sea in the garden are made by ‘DewSong Place’, fabric design is done by 'Milmuah', technical consulting about lighting by ‘LIMAS’ and the stay is managed by 'Stayfolio'.

© Lee Byunggeun
© Lee Byunggeun

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "STAY1METER Homestay / Z_Lab" 01 Apr 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/936673/stay1meter-homestay-z-lab/> ISSN 0719-8884
© Lee Byunggeun

济州岛一米民宿 / Z_Lab

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.