We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

7 Units of Social Housing / Atelier Tom Vanhee + Luk Van Neste

7 Units of Social Housing / Atelier Tom Vanhee + Luk Van Neste

© Stijn Bollaert© Stijn Bollaert© Stijn Bollaert© Stijn Bollaert+ 16

Eeklo, Belgium
More SpecsLess Specs
© Stijn Bollaert
© Stijn Bollaert

Text description provided by the architects. The dens building counts 4 storeys and 7 appartments. It ends a line of rowhouses and marks a green axis in the city where an old steam train passes by.

© Stijn Bollaert
© Stijn Bollaert
Ground floor plan
Ground floor plan
© Stijn Bollaert
© Stijn Bollaert

Inspired by the red bricks and white windows and cornices of the rowhouses in the street,  we also make a building with red massonry and white windows. A covered entrance on the ground floor makes a transition between public and private. Also it makes it possible to park near the building for the more elderly inhabitants.

© Stijn Bollaert
© Stijn Bollaert

Every house has a terrace in relation with the living space.  we create more privacy by spreading the balconies on three facades.  An elevator and stairs are giving acces to the appartmenst on the floors.  On the ground floor every appartment has a storage for bycicles or other vehicles.

© Stijn Bollaert
© Stijn Bollaert

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "7 Units of Social Housing / Atelier Tom Vanhee + Luk Van Neste" 05 Apr 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/936638/7-units-of-social-housing-atelier-tom-vanhee-plus-luk-van-neste> ISSN 0719-8884
© Stijn Bollaert

社会福利联排住宅 / Atelier Tom Vanhee + Luk Van Neste

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.