All
Projects
Products
Events
Competitions

Private Villa JUGE / AtSpace Architects

Private Villa JUGE / AtSpace Architects

© Daisuke Yamazoe © Daisuke Yamazoe © Daisuke Yamazoe © Daisuke Yamazoe + 23

  • Architects: AtSpace Architects
  • Area Area of this architecture project Area:  122
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Daisuke Yamazoe
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Tom Dixon, ENDO Lighting Corporation, Echizen Washi Paper, Sanwacompany, Tform
  • Design Team: AtSpace Architects
  • Client: JUGE Company Limited
More Specs Less Specs
© Daisuke Yamazoe
© Daisuke Yamazoe

Text description provided by the architects. A rental villa called Private Villa JUGE, is located on a famous traditional tourism spot in Higashiyama Kyoto. The two story with two bedrooms and two tatami-rooms wooden villa is composed of generous private space, full sunlight through three individual gardens and modern interior inspired by Japanese elements. A main purpose of the project is to establish new value by creation a modern architecture incorporating traditional Japanese ethos, because the villa is a new building in especially traditional area in Kyoto where there are already a lot of historical buildings including large temples and small houses. Therefore it is composed of the reinterpretation of Japanese elements with fresh sensibilities avoiding the old traditional method that has remained unchanged.

© Daisuke Yamazoe
© Daisuke Yamazoe
Floor plans
Floor plans
© Daisuke Yamazoe
© Daisuke Yamazoe

The eaves height of the facade similar to adjacent houses in front of the street, was elected for keeping both consonance with outside and comfortable volume of inside. In contrast to traditional facade, the sliding door was finished by natural clear paint. The unique conspicuous color of fresh wood indicates the entrance to the unexpected modern inner space. The architecture studio AtSpace Architects conceives the villa as guests’ home to provide a personal relaxing time, therefore in various places they create some works to express the changes of time and season.

© Daisuke Yamazoe
© Daisuke Yamazoe

The main courtyard is an important element for the tiny Japanese town houses, which is covered by white pebbles reflecting the sunlight. The central void with a sculptural staircase provides aesthetic sunlight and shadow which changes by the passage of time through various glasses. One of the windows is set with handmade washi paper, it creates soft sunlight on the inside. The other windows have bubbles and draw an indefinite profile of the tree on the outside garden. Also the two kinds of windows are inspired by Japanese traditional method.

© Daisuke Yamazoe
© Daisuke Yamazoe
Elevation
Elevation
© Daisuke Yamazoe
© Daisuke Yamazoe

The five triangles opening on the entrance imitates Yasaka pagoda, a five story pagoda build close to the property, is a historic symbol in the Higashiyama area. It looks like a picture on the wall to welcome the visitors with framing the Japanese garden on the outside. The deep framed window on the second floor is inspired by Japanese garden method called “Ikedori”. It trims away of the view to emphasize the Yasaka pagoda. In addition, the studio incorporates Japanese elements with light refined sensibility into the villa. It features the exposed wooden structure beams like a town house in Kyoto. The gold brass and silver stainless lighting related to each tatami-room interior decoration of the Japanese washi paper. And lastly the villa features a light staircase made by a mixture of steel structure and ornamented wood with fluting work.

© Daisuke Yamazoe
© Daisuke Yamazoe

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Higashiyama Ward, Kyoto, Japan

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Private Villa JUGE / AtSpace Architects" 26 Mar 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/936311/private-villa-juge-atspace-architects/> ISSN 0719-8884
© Daisuke Yamazoe

京都日式私宅,借景‘八坂塔’ / AtSpace Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.