Baan Lek Villa / GLA DESIGN STUDIO

Baan Lek Villa / GLA DESIGN STUDIO

Baan Lek Villa / GLA DESIGN STUDIO - Interior Photography, Beam, Chair, Garden, Column, Courtyard, PatioBaan Lek Villa / GLA DESIGN STUDIO - Interior Photography, Bedroom, DoorBaan Lek Villa / GLA DESIGN STUDIO - Interior Photography, Table, Beam, WindowsBaan Lek Villa / GLA DESIGN STUDIO - Exterior Photography, Windows+ 34

Chanthaburi, Thailand
  • Architects: GLA DESIGN STUDIO
  • Area Area of this architecture project Area :  250
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2019
  • Photographs
    Photographs :Soopakorn Srisakul
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Bluescope, Den Chan, Kohler, SCG, TOA
More SpecsLess Specs
Baan Lek Villa / GLA DESIGN STUDIO - Exterior Photography, Windows
© Soopakorn Srisakul

‘Baan Lek Villa is the house that balancing the tropical vernacular style and modern day’s work-life balance’ The owner was born in Chanthaburi, the East Coast province of Thailand and she occasionally come back to hometown, so this house is tend to be the vacation home for her and family.

Baan Lek Villa / GLA DESIGN STUDIO - Interior Photography, Beam, Chair, Garden, Column, Courtyard, Patio
© Soopakorn Srisakul
First floor plan
Baan Lek Villa / GLA DESIGN STUDIO - Interior Photography, Table, Beam, Windows
© Soopakorn Srisakul
Baan Lek Villa / GLA DESIGN STUDIO - Interior Photography, Bedroom, Windows
© Soopakorn Srisakul

Nowadays just a baggage with mobile phone or laptop is enough to live somewhere. The owner requires less function room, no more the dressing room, no more TV or working station just the area that necessary so the house can breathe. Breathable space is the essential of this house.

Baan Lek Villa / GLA DESIGN STUDIO - Interior Photography, Beam, Facade
© Soopakorn Srisakul

Baan Lek Villa ground floor was designed as public area which always welcome guests and friends that always visiting. According to characteristic of local Thai habit, the ground floor was designated as kitchen and dining which acted as living and activities area. Those areas were semi outdoor to let the landscape flow into the space inside with natural light and ventilation. The result is no boundary between nature and man-made. The wooden stair led to the upper floor was designed as private area for resting. The large open multi-purpose wooden patio was placed for leisure activities and connects to all bedrooms.

Baan Lek Villa / GLA DESIGN STUDIO - Exterior Photography, Windows, Facade
© Soopakorn Srisakul

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Baan Lek Villa / GLA DESIGN STUDIO" 26 Mar 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/936300/baan-lek-villa-gla-design-studio> ISSN 0719-8884

© Soopakorn Srisakul

泰国乡村度假屋 Baan Lek / GLA DESIGN STUDIO

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.