Comfort in Context House / Chain10 Architecture & Interior Design Institute

Comfort in Context House / Chain10 Architecture & Interior Design Institute

© Qimin Wu© Qimin Wu© Qimin Wu© Qimin Wu+ 29

  • Architect In Charge:Keng-Fu Lo
More SpecsLess Specs
© Qimin Wu
© Qimin Wu

Text description provided by the architects. Life in the city is something that everyone tries to escape. It is full of cars, noises and things that assault our senses. By stepping out of our comfort zone, we gain the ability to try a new lifestyle. The property is adjacent to the low-density residential area of the Agongdian Reservoir in mountains of Kaohsiung. A green slope was created under the suspended wall on the second floor of the main building facing the southward hilly land. The natural grassy slope in the courtyard echoes the greenness of the hillside slope and extends the public space for the family.

© Qimin Wu
© Qimin Wu

Due to the location of the residence, we knew there would be numerous local wild animal and insect species. With this project, we wanted to go further with its connection to the environment. A typical project like this would usual cause a lot of disruption to their habitats.

© Qimin Wu
© Qimin Wu

The size of the building also affects the combination of internal and external lighting. What I could do was minimize the effect of the internal physical lighting. This lighting has been positioned in such a way that it doesn’t disturb the habitats in the area.

© Qimin Wu
© Qimin Wu
© Qimin Wu
© Qimin Wu

The dramatic changes in climate have become the primary problem faced by the citizens of the globe. The choice of this particular property takes into account the heat island effect that is common in metropolises. The slope near the reservoir allows us to easily feel the temperature difference between the city center and the more natural location.

summer airflow
summer airflow
© Qimin Wu
© Qimin Wu
© Qimin Wu
© Qimin Wu

Here, we factored in the typical south- westly wind direction during summer. This wind combined with the facade is why the building is much cooler and requires less usage of electricity to keep it cool. The building windows are aligned in a north-south direction to allow the air to circulate while obtaining indoor light. The east-west building facade follows a suspended shape to increase the shaded coverage and avoid direct sunlight.

© Qimin Wu
© Qimin Wu
© Qimin Wu
© Qimin Wu

A large number of green trees around the building take into the location of the property and attempt to address carbon neutrality. At the same time, this manages to create shade and filter the ambient air quality. The living room has always been the focus of family. By significantly reducing the cost of construction we managed to focus more resources on the spaces inside. The exterior of the building is made of breathable and environmentally friendly paint with galvanized steel.

© Qimin Wu
© Qimin Wu
© Qimin Wu
© Qimin Wu

The interior design is not extravagant and tries to remain ethical and sustainable. Environmentally-friendly recycled materials have been extensively used so the structure is easily alterable. The reduced carbon emissions are expected to preserve more of the planet for the next generation.

environment and sunlight changes
environment and sunlight changes
© Qimin Wu
© Qimin Wu

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Comfort in Context House / Chain10 Architecture & Interior Design Institute" 28 Mar 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/936124/comfort-in-context-chain10-architecture-and-interior-design-institute> ISSN 0719-8884
© Qimin Wu

Comfort in Context / 橙田建筑│室研所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.