House in Kamiaraya / Kazuto Nishi Architects

House in Kamiaraya / Kazuto Nishi Architects

© Ippei Shinzawa © Ippei Shinzawa © Ippei Shinzawa © Ippei Shinzawa + 19

  • Area Area of this architecture project Area:  103
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Photographs Photographs:  Ippei Shinzawa
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: LIXIL , Sanwacompany, Sekino Kosan, Vectorworks 2018
  • Architect In Charge: Kazuto Nishi
  • Design Team: Kazuto Nishi Architects
More Specs Less Specs
© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa

Text description provided by the architects. It is a private house for a family of four. The most request is a house where the voices and actions of the whole family can always be felt. The location is in a quiet residential area. On the other hand, the building was simple, but when we stepped in one step, we planned a pleasant interior space as if we were in the shade of a tree. Many trees are used for the interior space.

© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa
Floor plan
Floor plan
© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa

A house that represents the structure as much as possible and can enjoy the strength and kindness of wood. The walls have also been aggressively unified with Lauan wood and painted in silver gray to guide the light into the interior of the room. A large atrium is set up at the top of the living room, and the family is connected through this atrium, a soft light wraps around the whole house, and a soft breeze blows through. In addition, all handrails facing the atrium will be desks, which will positively foster family connections.

© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa

When designing a house, we always want to keep the distance between the building and the resident as close as possible. This time, the desk was installed as an extension of the building, and the distance between the building and the resident became closer at a stretch. I think distance is proportional to attachment. As a designer, I am very pleased that the owner lives with attachment.

© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "House in Kamiaraya / Kazuto Nishi Architects" 19 Mar 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/935785/house-in-kamiaraya-kazuto-nishi-architects/> ISSN 0719-8884
© Ippei Shinzawa

上荒屋之家,无树的中心‘庭院’ / 西和人一级建筑士事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.