We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Tara Villa / IDIN Architects

Tara Villa / IDIN Architects

Courtesy of IDIN ArchitectsCourtesy of IDIN ArchitectsCourtesy of IDIN ArchitectsCourtesy of IDIN Architects+ 48

  • Architects: IDIN Architects
  • Area Area of this architecture project Area:  5900
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: COTTO, La Terra Sa, Radipine, Vista
  • Architect In Charge:IDIN Architects
  • Design Team:Jeravej Hongsakul, Wichan Kongnok, Eakgaluk Sirijariyawat
  • Interior Architect:Jureerat Korvanichakul
  • Structural Engineer:Pakanut Siriprasopsothorn
  • System Engineer:Eakachai Hamhomvong, Panot Kuakoolwong
  • Contractor:Artcon Co., Ltd.
  • Country:Thailand
More SpecsLess Specs
Courtesy of IDIN Architects
Courtesy of IDIN Architects

Text description provided by the architects. Tara villa is a small resort situated at the bank of Kwai river. This place can support weddings, conferences and other feasts. There is a large area on the rear of the project provided for further residential construction. The common building provided as a reception and multi-purpose court was placed along and confront the direction of Kwai river as to take advantage of river view. The court which was connected with swimming pool by the end of this continuous space, lied an exclusive family suite type-residential room. This room specially provided for a group of family rather than a couple because of the possibility of the disturbance noise. Otherwise, it can be converted to accommodate a spouse as a honeymoon suite type because of its spacious area, so the couple would be independent from the rest of the visitors in the other wing of resort.

Courtesy of IDIN Architects
Courtesy of IDIN Architects
Master plan
Master plan
Courtesy of IDIN Architects
Courtesy of IDIN Architects
Courtesy of IDIN Architects
Courtesy of IDIN Architects

The first intention of the owner was to lower the level of the land on the right wing down for three meters or about a one storey-high building as to pull multi-purpose court and swimming pool closer to the river view. To achieve this, there would be a lot of soil dug up which led to the idea of what could be made out of this. Then rammed earth became interesting for this project. The unique yellow rammed earth wall made this place different from any other place since it was built from the soil in its own land. Moreover there are more layers of earth than usual as to emphasize the uniqueness.

Courtesy of IDIN Architects
Courtesy of IDIN Architects

Concept of design was to focus on the space among functions. As the quote said 'Journey is more important than destination', implied contents had been described through simple senses of human, touch: material texture, hear: sound of the wind, feel: warmth of sunlight and smell: the pleasant odor that has been released from rammed earth when touched with the rain. When passing along these space, the users will feel like the time is extended before plopping themselves down on any area of the resort.

Courtesy of IDIN Architects
Courtesy of IDIN Architects

The building layout was created to have the main circulation which connect all of the common areas and to keep most of the existing trees as possible. Direction/position of the rammed wall played in both a closure and opening roles. Sometimes, they were creating choices of accessibility. This gave an extra time for visitors to observe things surround them even more.

Courtesy of IDIN Architects
Courtesy of IDIN Architects
Restaurant section 01 and 02
Restaurant section 01 and 02
Courtesy of IDIN Architects
Courtesy of IDIN Architects

In the villa zone, visitor will be led through the semi-outdoor space which work as a transition space before getting into the indoor-residential area. All of its sliding doors can be opened widely at once as to merge indoor and outdoor space together in the contented breezy day which support free flowing of air ventilation and also an activity that took place from indoor  continuously to the terrace further to the swimming pool outside.

Courtesy of IDIN Architects
Courtesy of IDIN Architects

Color tone of overall project was based on the main material which is yellow rammed earth so pine wood had been chosen. All the rammed earth wall was used on the outdoor architectural elements because of its strength and its granularity that might give out dust if it is used in the interior work.

Courtesy of IDIN Architects
Courtesy of IDIN Architects

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Khwae Yai, Thailand

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Tara Villa / IDIN Architects" 17 Mar 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/935663/tara-villa-idin-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.