We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

The Centrum Club / Abin Design Studio

The Centrum Club / Abin Design Studio

The Centrum Club  / Abin Design Studio - Exterior Photography, Windows, FacadeThe Centrum Club  / Abin Design Studio - Interior Photography, Brick, FacadeThe Centrum Club  / Abin Design Studio - Interior Photography, ChairThe Centrum Club  / Abin Design Studio - Exterior Photography, Cityscape+ 33

More SpecsLess Specs
The Centrum Club  / Abin Design Studio - Exterior Photography, Windows, Facade
© Niveditaa Gupta, Samya Ghatak, Abin Chaudhuri

Text description provided by the architects. Located in one of the largest townships in the country, The Centrum Club's planning is inspired from traditional 'wada' houses of Maharashtra where groups of rooms are arranged around one or many courtyards. In this clubhouse, the courtyard is translated as an activity zone comprising swimming pools and a deck.

The Centrum Club  / Abin Design Studio - Interior Photography, Facade
© Niveditaa Gupta, Samya Ghatak, Abin Chaudhuri
Floor plan
The Centrum Club  / Abin Design Studio - Interior Photography, Brick, Facade
© Niveditaa Gupta, Samya Ghatak, Abin Chaudhuri

This water court is flanked by naturally ventilated, semi-open hallways that organically extend to form the cafe and juice bar around it's edges. While connecting various enclosed functions, they also connect to the open children's play areas creating an interesting juxtaposition of open, semi-open and covered spaces, blurring the boundaries of inside and outside. The material palette is also a steady transition across the spaces furthering the intent of seamlessness.

The Centrum Club  / Abin Design Studio - Interior Photography, Chair
© Niveditaa Gupta, Samya Ghatak, Abin Chaudhuri
Perspective elevation
The Centrum Club  / Abin Design Studio - Interior Photography, Column, Arch, Arcade
© Niveditaa Gupta, Samya Ghatak, Abin Chaudhuri

Dynamic volumes in massing encapsulate the built and un-built spaces while keeping the courtyards shaded from Western sun and glare. A composition of bold exterior finishes in Weathered Steel and Rough Plaster are punctuated by graphically located openings to frame views of the distant hills. Dramatic light and shadows, and playful glimpses across inside and outside extend the building's reach beyond the physical site.

The Centrum Club  / Abin Design Studio - Exterior Photography, Windows
© Niveditaa Gupta, Samya Ghatak, Abin Chaudhuri

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Dombivli, Maharashtra, India

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The Centrum Club / Abin Design Studio" 04 Mar 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/934853/the-centrum-club-abin-design-studio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.