We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Villa Broeck / Bedaux de Brouwer Architecten

Villa Broeck / Bedaux de Brouwer Architecten

© Stijn BollaertCourtesy of Bedaux de Brouwer Architecten© Stijn Bollaert© Stijn Bollaert+ 22

More SpecsLess Specs
Courtesy of Bedaux de Brouwer Architecten
Courtesy of Bedaux de Brouwer Architecten

Text description provided by the architects. Villa Broeck is a detached private residence, adjacent to a nature reserve in the Netherlands. In this natural setting, Bedaux de Brouwer Architecten designed the building, the garden and its interior. The plot is located between a series of detached houses built along a crescent.

© Stijn Bollaert
© Stijn Bollaert
Floor plan
Floor plan
© Stijn Bollaert
© Stijn Bollaert

Villa Broeck has the same shape as the surrounding volumes, however it has been rotated through 90 degrees in relation to its neighbours. Placing the building transversely creates a dramatic street elevation as well as a beautiful outlook to the scenery behind the house. Furthermore, it creates two special spaces: a patio as an entrance area and a sunken patio in the garden.

© Stijn Bollaert
© Stijn Bollaert
© Stijn Bollaert
© Stijn Bollaert

A low volume has been constructed next to the main block, housing the kitchen. The residence, garden and interior have been designed in great coherence resulting in a series of intimate spaces and places that offer serenity and intimacy in the midst of a breathtaking landscape. 

© Stijn Bollaert
© Stijn Bollaert

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Villa Broeck / Bedaux de Brouwer Architecten" 26 Feb 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/934434/villa-broeck-bedaux-de-brouwer-architecten> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.