We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Normal²ab Compound Space / Simple Space Design

Normal²ab Compound Space / Simple Space Design

© Little praise© Little praise© Little praise© Little praise+ 25

  • Area Area of this architecture project Area :  365
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2018
  • Photographs
    Photographs :Little praise
  • Lead Architect : Tuno Liu
  • Clients : Normal²ab
  • City : Zhongshan
  • Country : China
More SpecsLess Specs
© Little praise
© Little praise

Text description provided by the architects. Normal²ab is located in the creative park transformed from an old factory, which integrates photography, design, floral art and light catering.

The design is constructed in two different forms of virtual and real boxes, which means the combination of the forms of space. The space of the double buckle of the box forms an in-line entrance, and the courtyard-like pattern makes the door full of ceremonies. The door handles of two side glass contrast reality with illusion are more inviting want to push a door to explore a secret.

Courtesy of Simple Space Design
Courtesy of Simple Space Design

The first floor is a free space for dining and organizing various events, and the second floor is a studio and design work area, with a bright stair handrail for the division. The design is designed to create a space that is “empty”. The wall is mainly white, and the original texture of the building is preserved. The sunlight is portrayed through the doors and windows, making the shadows move like an hour hand in space, reveals different expressions with the changing of time and weather, giving the guests a different feeling.

© Little praise
© Little praise
© Little praise
© Little praise

Designers try to blur the boundaries of each element, stair platforms look like building blocks, deck area, and stair railings, windows and table are combined ... created a richer experience for space.

© Little praise
© Little praise
© Little praise
© Little praise

The white box is interspersed between the exterior and the interior, like an open window, which connects the interior and exterior spaces, becoming the guest's small territory and the scenery for the photographer to work.

© Little praise
© Little praise

The strip window is on the side of the corridor of the park. The wooden board turns from the window to the guest's dining table, revealing the interesting scene of the store.

© Little praise
© Little praise

The stairway and the deck are with strong architectonic feeling which makes the guest's posing more unique.

“We hope the city we live in has more and more beautiful places are built from old buildings, rather than being rebuilt after demolition...” This is the vision shared by designers and shopkeepers.

© Little praise
© Little praise

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Normal²ab Compound Space / Simple Space Design" 28 Feb 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/934414/normal2ab-compound-space-simple-space-design> ISSN 0719-8884
© Little praise

寻常惦,复合型空间 / 三品空间设计事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.