We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

EL165 Kiosk / BR3 Arquitetura

EL165 Kiosk / BR3 Arquitetura

EL165 Kiosk / BR3 Arquitetura - Exterior PhotographyEL165 Kiosk / BR3 Arquitetura - Interior Photography, Kitchen, Concrete, DoorEL165 Kiosk / BR3 Arquitetura - Interior Photography, BrickEL165 Kiosk / BR3 Arquitetura - Exterior Photography+ 28

  • Architects: BR3 Arquitetura
  • Area Area of this architecture project Area :  105
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2016
  • Photographs
    Photographs :Marcelo Donadussi
  • Lead Architect : Diego Brasil, Anderson Calvi
More SpecsLess Specs
EL165 Kiosk / BR3 Arquitetura - Exterior Photography
© Marcelo Donadussi

Text description provided by the architects. Located in Gravataí, southern Brazil, this work was developed to compose the leisure area of ​​an existing residence. Thus, this project organizes the following items: a pool, a deck and a kiosk, the latter being the central element of this composition.

EL165 Kiosk / BR3 Arquitetura - Exterior Photography
© Marcelo Donadussi
EL165 Kiosk / BR3 Arquitetura - Image 25 of 28
Plan
EL165 Kiosk / BR3 Arquitetura - Exterior Photography
© Marcelo Donadussi

The kiosk consists of a rectangular cover of reinforced concrete, whose largest side is 15 meters long and the lowest, 6 meters. Four circular columns in the same section, measuring 35 cm each, lift it 3 meters from the floor level. In the longitudinal direction, the supports present a 9-m inter-column space and 3 meters of balance on each side. Transversally, 5.20 meters separate pillars that are spaced 40 centimeters from the edges.  

EL165 Kiosk / BR3 Arquitetura - Interior Photography
© Marcelo Donadussi

This cover serves as a partial shelter for three volumes of apparent brick. The first is a 2.20x4.00m rectangle, which is arranged along the kiosk, featuring two bathrooms, a module for TV, a storage location, and a planter. The second, a 1x3.50 rectangle oriented in the same direction as the previous volume, is intended for cupboards and refrigerator. The third is a L-shaped polygon. It is one meter wide with outer segments measuring 3.2 meters and internal segments, 2.20 meters. This latter site features the grill, the pizza oven, and the wood stove. All volumes have the same height, 2.60 meters. The kiosk also shelters a bar that serves the swimming pool, which is situated 70 cm below the floor level, and consists of a rectangle 4.80 meters long and one meter wide.

EL165 Kiosk / BR3 Arquitetura - Exterior Photography
© Marcelo Donadussi
EL165 Kiosk / BR3 Arquitetura - Image 27 of 28
Corte
EL165 Kiosk / BR3 Arquitetura - Interior Photography, Kitchen, Wood, Beam
© Marcelo Donadussi

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Gravataí district, Gravataí - RS, Brazil

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "EL165 Kiosk / BR3 Arquitetura" [Quiosque EL165 / BR3 Arquitetura] 24 Feb 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/934223/el165-kiosk-br3-arquitetos> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.