We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

AP Grand Pleno Phahol Ransit Club House / ForX Design Studio

AP Grand Pleno Phahol Ransit Club House / ForX Design Studio

© DOF Sky|Ground© DOF Sky|Ground© DOF Sky|Ground© DOF Sky|Ground+ 33

  • Architects: ForX Design Studio
  • Area Area of this architecture project Area:  550
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  DOF Sky|Ground
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: COTTO ITARIA, TOA, TYT, Thai Asahi
More SpecsLess Specs
© DOF Sky|Ground
© DOF Sky|Ground

Text description provided by the architects. Grand Pleno Phahol Ransit is one of the biggest housing projects in Rangsit, Bangkok. Space planning are designed to serve tropical climate conditions which are natural ventilation, lighting and shade and shadow. There are two stories space, 1st floor is a swimming pool which surrounded by open terrace like Thai traditional housing space and the 2nd floor consist of fitness space, living space and kid space.

© DOF Sky|Ground
© DOF Sky|Ground
First floor plan
First floor plan
© DOF Sky|Ground
© DOF Sky|Ground

The fitness are designed to locate on the 2nd floor and facing projects center green space. The courtyard with trees and spiral staircase is a connector between upper and lower space which allowed ventilation flow from ground to top roof, moreover, the connectors are created a lighting shade and shadow into the space.

© DOF Sky|Ground
© DOF Sky|Ground
Section 01
Section 01
© DOF Sky|Ground
© DOF Sky|Ground

In addition, the spaces are wrapped by glazing façade to filter heat from lighting and create private space not only 2nd floor space but also open terrace underneath. The glazing on façade are composed of two type of glass which are laminated glass with 10% reflective PVB film and laminated corrugate glass, the different properties of glass are created various scenes not only exterior space but also interior space, furthermore, light from the space inside go through the façade to connect people inside and outside of the building.

© DOF Sky|Ground
© DOF Sky|Ground

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "AP Grand Pleno Phahol Ransit Club House / ForX Design Studio" 10 Feb 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/933469/ap-grand-pleno-phahol-ransit-club-house-forx-design-studio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.