Manacas House / Juliana Stefanelli Arquitetura & Design

Manacas House / Juliana Stefanelli Arquitetura & Design

Manacas House / Juliana Stefanelli Arquitetura & Design - Exterior Photography, Facade, CourtyardManacas House / Juliana Stefanelli Arquitetura & Design - Interior Photography, Dining roomManacas House / Juliana Stefanelli Arquitetura & Design - Exterior Photography, Wood, FacadeManacas House / Juliana Stefanelli Arquitetura & Design - Interior Photography, Stairs, GlassManacas House / Juliana Stefanelli Arquitetura & Design - More Images+ 23

Paulinia, Brazil
  • Area Area of this architecture project Area :  2475 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2018
  • Photographs
    Photographs :Matheus Meireles
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Atlas Concorde, AutoDesk, Bonaluce Iluminação, Madereira Rondonia, Metaluminio, Michelangelo Mármores, Preservam, Stato dell'Arte - Level Acabamentos
  • Lead Architect : Juliana Stefanelli
  • Engineering : José Carlos Stefanelli
  • Landscaping : Alexandre Furcolin Paisagismo
  • City : Paulinia
  • Country : Brazil
More SpecsLess Specs
Manacas House / Juliana Stefanelli Arquitetura & Design - Exterior Photography, Facade, Concrete, Garden
© Matheus Meireles

Text description provided by the architects. Manacás Project was designed for a young couple, which the greatest desire was for a fully integrated, functional and modern house. Set on a sloping plot, the house has its main access via a wide staircase, highlighted by a natural stone wall.

Manacas House / Juliana Stefanelli Arquitetura & Design - Exterior Photography, Courtyard
© Matheus Meireles

All rooms are located on the ground floor, allowing greater integration and functionality. To take advantage of the space, the garage roof has been transformed into a large mezzanine.

Manacas House / Juliana Stefanelli Arquitetura & Design - Exterior Photography, Facade, Courtyard
© Matheus Meireles
Ground floor plan
Manacas House / Juliana Stefanelli Arquitetura & Design - Interior Photography, Glass
© Matheus Meireles

The kitchen is integrated with the barbecue through large aluminum doors, allowing greater fluidity between spaces.

Manacas House / Juliana Stefanelli Arquitetura & Design - Interior Photography, Dining room
© Matheus Meireles

The great advantage of this house is the mix of materials; stone, wood and metal; and the use of conventional structure with metallic structure, as can be seen in the supports of the mezzanine and barbecue slabs.

Manacas House / Juliana Stefanelli Arquitetura & Design - Interior Photography, Wood, Beam
© Matheus Meireles

Following a hostel concept, all rooms have openings to the pool, allowing visibility and easy access to the leisure area.

Manacas House / Juliana Stefanelli Arquitetura & Design - Exterior Photography
© Matheus Meireles

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Manacas House / Juliana Stefanelli Arquitetura & Design" [Residencia Manacás / Juliana Stefanelli Arquitetura & Design] 02 Feb 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/932944/manacas-house-juliana-stefanelli-arquitetura-and-design> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.