We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Acne Studios Shop / Arquitectura-G

Acne Studios Shop / Arquitectura-G

© José Hevia© José Hevia© José Hevia© José Hevia+ 17

Nagoya, Japan
  • Architects: Arquitectura-G
  • Area Area of this architecture project Area:  2960 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  José Hevia
  • Lightning :Benoit Lalloz
  • Promotor:Acne Studios
  • City:Nagoya
  • Country:Japan
More SpecsLess Specs
© José Hevia
© José Hevia

Text description provided by the architects. The central theme of the project is playing with contrasts at different levels, being the main characteristic of the store the clash between the high-tech and low-tech. All the strategic decisions and material choices are made seeking a sophisticated balance between the roughness and the delicateness, the chaos and the order.

© José Hevia
© José Hevia
Plan
Plan
© José Hevia
© José Hevia

The space of the store is a kind of cave with a long window; the walls and the massive columns form a rough shell that is open to the streets of Nagoya. Inside that playing field three thin curved stainless steel partitions and their intersections organize all the space. These panels and their shelves are as thin and delicate as paper, precisely cut, becoming sharp islands in a coarse environment.

© José Hevia
© José Hevia

In opposition to this hard and cold elements, the floor is fully covered with a custom made wool carpet with a rough look but soft touch. Two soft podiums with longer pile height emerge from the carpet surface and work as seating and display areas.

© José Hevia
© José Hevia
© José Hevia
© José Hevia

As a counterpoint, the ceiling is a wild world with all the elements exposed, a sort of dystopian organized chaos where Benoit Lalloz’s lights play a prominent role. In addition, some special fixtures have been designed for this store. The mirrors and display trays are polished solid sheets of stainless steel. On the other hand, the rails are imperfect, as if they were drawn by hand, adding a more human feeling to the whole.

© José Hevia
© José Hevia

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Nagoya, Aichi Prefecture, Japan

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Acne Studios Shop / Arquitectura-G" [Tienda Acne Studios / Arquitectura-G] 29 Jan 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/932684/acne-studios-shop-arquitectura-g> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.