Malibu H25 House / Íntegra Studio Arquitetura

Malibu H25 House / Íntegra Studio Arquitetura

© Marcelo Donadussi© Marcelo Donadussi© Marcelo Donadussi© Marcelo Donadussi+ 37

Parque Antártica, Brazil
  • Area Area of this architecture project Area:  226
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Photographs Photographs:  Marcelo Donadussi
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Atelier Soeide BG, Brasilit, Ceusa, Donald Móveis & Decorações, KF Estofados, Saul Móveis, Telhas Single
  • Lead Architects:Josy Nascimento, Mariana Fonyat
  • Engineering:Eng. Matheus Vanni
  • Structure Project:Almeron Projetos Estruturais
  • Landscaping:Rosália Nascimento, Valdeni Vanni
  • City:Parque Antártica
  • Country:Brazil
More SpecsLess Specs
© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

Text description provided by the architects. Located on the beach of Xangri-lá, north coast of Rio Grande do Sul, the house Malibu H25 is located in a corner of 414sqm facing a small square with predominantly east sunlight. It is a 226sqm ground floor residence consisting of four suites, guest toilet, laundry area and social area with living and dining areas integrated into the kitchen. The needs program seeks to meet a family in which parents, grandparents, can get together with their children and grandchildren for the summer. 

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi
Floor Plan
Floor Plan
© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

Thus, the project was designed to provide privacy and comfort to the residents while using vacations in which rest and recreation activities can occur simultaneously. For that, the intimate area of the dorms was conceived in a distinct wing from the social area resulting in an architectural party in "V" - also due to the geometry of the lot. At the center of this "V", the social area opens onto a courtyard in direct confrontation with the street. In this patio, of north insolation, is positioned the garden with configuring the "space for the chimarrão of the afternoon" –typical tea of the gauchos. 

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

The house have parking space for two cars in open courtyard. It was designed to minimize the automotive emphasis of the space using windows that connect the place to the social area and can be used as a balcony. The apparent brick façade, earth-shingle shingled roof and solid wood pergola seeks to contribute to the space's accommodation through the use of natural materials combined, drawing in simplicity on the aesthetic of Frank Lloyd Wright's prairie houses and the purity of the sections of Glenn Murcutt. 

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

The interiors of the house reinforce the intention to promote a cozy but also practical and informal environment, with the use of the apparent wood lining and cement floor that generate little reflective planes and atmosphere of rest / resting. Lighting and natural ventilation are provided by large spans in cross-planes predominantly east and north. The construction work, from the marking of the template to the delivery - equipped and decorated - lasted 9 months.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Malibu H25 House / Íntegra Studio Arquitetura" [Casa Malibu H25 / Íntegra Studio Arquitetura] 30 Jan 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/932680/malibu-h25-house-integra-studio-arquitetura> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.