We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

LVR House / Opher Erez Architects

LVR House / Opher Erez Architects

LVR House / Opher Erez Architects - Exterior Photography, Windows, FacadeLVR House / Opher Erez Architects - Exterior Photography, Facade, GardenLVR House / Opher Erez Architects - Exterior Photography, Brick, Windows, Facade, Arch, Garden, CourtyardLVR House / Opher Erez Architects - Interior Photography, Stairs, Sofa, Lighting, Handrail+ 49

Caesarea, Israel
  • Area Area of this architecture project Area :  350
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2018
  • Photographs
    Photographs :Oded Smadar
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  fervital, Finestra, Nadir, Rafi Carpentry, S T Or, Tapis
More SpecsLess Specs
LVR House / Opher Erez Architects - Exterior Photography, Windows, Facade
© Oded Smadar

Located in Caesarea, A beach community in the middle of Israel. A single family house designed for a family of six. The house is based on an existing structure that was built in the early 80's and was part a trend to emulate the monumental Roman aqueduct in the architecture of the new emerging beach community villas.

LVR House / Opher Erez Architects - Exterior Photography, Brick, Windows, Facade, Arch, Garden, Courtyard
© Oded Smadar
Ground floor plan
LVR House / Opher Erez Architects - Exterior Photography, Windows, Facade
© Oded Smadar

Early on in the design processes we have decided to keep the sand stone arches and make them a central element in the house but keep them as a surprise from the outside. The surprise effect resulted in a generous entrance patio which also strengthen the flow between the garden and the indoor without compromising the privacy of the tenant's.

LVR House / Opher Erez Architects - Interior Photography, Kitchen
© Oded Smadar
Long sections
Demo axonometric view
LVR House / Opher Erez Architects - Interior Photography, Stairs, Sofa, Lighting, Handrail
© Oded Smadar

The semi-circle line of the stairs roof gives a hint to the arched curve wall and acts as a connector between the previous life of the house and its new incarnation. We decided to scale down from the exciting structure and use the left over square meter to create a seamless flow between the indoor and the outdoor.

LVR House / Opher Erez Architects - Exterior Photography, Facade, Garden
© Oded Smadar

Half of the old structure was demolished and a third was built to replace it. New concrete and steel canopies where introduced in on the south facing façade. A roof terrace which is accessible from the patio allows for magnificent sunset views of the beach and the Roman aqueduct.

LVR House / Opher Erez Architects - Exterior Photography, Door, Facade, Garden
© Oded Smadar

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "LVR House / Opher Erez Architects" 27 Jan 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/932498/lvr-house-oea> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.