All
Projects
Products
Events
Competitions

Come into the Light / INSPIRATION GROUP

Come into the Light / INSPIRATION GROUP
Gardening Facade. Image © Wenyao Fan
Gardening Facade. Image © Wenyao Fan

Gardening Facade. Image © Wenyao Fan Light Up. Image © Zaohui Huang Interconnect. Image © Wenyao Fan Light Up. Image © Zaohui Huang + 34

Guangzhou, China
  • Chief Architects: Thomas Tse, Titian Tin
  • Project Team: Chris Luo , Teresa Lau , James Yue , Apple Pan
  • Decoration Designers: Lili Lee , Jen Wong , Ryan Ruan , Shertin Yuan
  • Renderings Designers: Iq Chak , Sibyl Mak
  • Animation Design: Iq Chak
  • Manufactures: Ruihe
  • Lighting Consultant: Yongchao Jian
  • Structure Consultant: Yonghong Lu
  • Project Supervisors: Martin Mak , Jackie Lee
More Specs Less Specs
Gardening Facade. Image © Zaohui Huang
Gardening Facade. Image © Zaohui Huang

Text description provided by the architects. This is a three-floors house location in Guangzhou Liwan old town, built around the 1930s. After participated in Dream Home Transformer for three years, this year, designer Thomas Tse and the team, were commissioned by a post-85s generation newly married couple who bought this old house that want to transform as their wedding house. The old house has been defined as an dangerous building officially. Termite decay, easy to be flood, dim inside and have to share windows and wall both three sides with the neighbors. How to handle all those problems and integrate more young elements for this start-up family are the important things for the design team.

Our purpose . Image © Wenyao Fan
Our purpose . Image © Wenyao Fan

Gardening Façade
Relative lack of green space in the old town, design team need to make the connection between residence and nature. Planting green plats on each terrace and interior, form a stereoscopic garden mixture of internal and external. Help to regulate urban microclimate and full of green for the neighborhood.

Gardening Facade. Image © Wenyao Fan
Gardening Facade. Image © Wenyao Fan
Gardening Facade. Image © Wenyao Fan
Gardening Facade. Image © Wenyao Fan

Sink-style
A lot of rain and always moist weather in Guangzhou, it was easy to flooding due to the original structure while wet season. Desinger Thomas and the team decided to raise the whole building platform up to 800mm. In order to keep the wide vision for the resident also make better use of the platform space, the first floor which subsidence forming a reception hall and a sink-style teahouse.

Sink-style . Image © Dison Mao
Sink-style . Image © Dison Mao
Sink-style . Image © Wenyao Fan
Sink-style . Image © Wenyao Fan

Light Up
Because of the smaller scale of original building, and the client needs more function in the house, the second step of the design team was divided the whole building into two sides, retreat the south indoor block, make a patio in the middle and built more space for client’s use requirements. Meanwhile can improve the indoor ventilation and bring natural light into each room and space when the sunlight pour down in the middle of the building and create a sense of vertical dynamic.

Light Up. Image © Zaohui Huang
Light Up. Image © Zaohui Huang
Light Up. Image © Zaohui Huang
Light Up. Image © Zaohui Huang

Structure
With the patio as the core, the two sides of the house are designed into split-level structure, filled with sunlight and fresh air into each space. The space of each floor is more transparent and more extend visual sense because of this structure. The staircase is connected with each floor, so the inside space more activity, on the other hand, that sense of space bring people more closer to each and the home.

space interaction
space interaction
Structure . Image © Zaohui Huang
Structure . Image © Zaohui Huang

Interconnect
The split-level structure make some gaps, through those gaps, family members who live in this house form a new way of company with each other, as build more visual and auditory communication, at the same time, let the family create more interesting experirnce.

Structure . Image © Zaohui Huang
Structure . Image © Zaohui Huang
Structure . Image © Wenyao Fan
Structure . Image © Wenyao Fan

Relaxing Moment
Step up on master bedroom, there is a private e-sport game room in order to satisfy two resident’s common entertainment, they can enjoy their online game time whenever they want.

Interconnect. Image © Wenyao Fan
Interconnect. Image © Wenyao Fan
Light Up. Image © Zaohui Huang
Light Up. Image © Zaohui Huang

Our purpose
Interior designer Thomas Tse and the team, after join the Dream Home Transformer at 2015, 2016, 2017 and 2019, from first to last, want to create more gathering space for the house which call “home”, and thinking how space can change the type of people get along with each other, even though family relationship. It’s important to balance the relationship with human, architecture and surrounding environment, we let the resident have a sustained sense of well-being, and want to live here for a long time.

Structure . Image © Zaohui Huang
Structure . Image © Zaohui Huang

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Come into the Light / INSPIRATION GROUP" 02 Feb 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/932237/come-into-the-light-inspiration-group/> ISSN 0719-8884
© Wenyao Fan

和光之居,广州城中村家宅改造 / 汤物臣·肯文创意集团

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.