All
Projects
Products
Events
Competitions

T House / Dom Architect Studio

T House / Dom Architect Studio

© Hoang Le © Hoang Le © Hoang Le © Hoang Le + 41

Hà Tĩnh, Vietnam
  • Architects: Dom Architect Studio
  • Area Area of this architecture project Area: 150.0
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2019
  • Photographs Photographs: Hoang Le
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Dulux, Panasonic, The Rain Open House, White Horse Ceramic, Xingfa Aluminium
  • Architect In Charge: Nguyen Anh Duc
  • Client: Trường Lê, Ms Dung Pham
  • Collaborators: Nguyen Ngoc Hoang, Truong Anh Duc
More Specs Less Specs
© Hoang Le
© Hoang Le

Text description provided by the architects. T House is a housing project located in a new residential area of Ha Tinh city in Ha Tinh province, this is a small city in central Vietnam. T house is a peaceful place for the whole family living in the busy hustle of a new city in which green spaces is losing. Good architectural space can awaken, arouse the sense of spiritual life for users, as well as fully meet the needs of "living" of a family.

© Hoang Le
© Hoang Le
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Hoang Le
© Hoang Le

T house is a basic spatial structure, the solution is simple but it is interesting enough  to bring a housing space inside a developing urban area. The house was newly built with basic construction methods and indigenous techniques. Simple architectural details are used to minimize construction time as well as investment costs. Affordable  interiors and simple furnishings are  contributing factors to the great belief that we totally could create a good space without the need of expensive materials.

© Hoang Le
© Hoang Le

The garage is located in front yards is a feature in the use of the local people, but through the lens of a seasoned practitioner,we could  manage the space to design an area for a car and a few motorbikes. The rest should be used for a little green garden to minimize the covering of concrete areas.

© Hoang Le
© Hoang Le
Section 02
Section 02
© Hoang Le
© Hoang Le

The common spaces on the first floor are connected to each other to create a seamless use, the kitchen compartment is required to be separated but designed to connect to outside spaces. The bedroom on the first floor is a space which needs a certain amount of privacy, is  separated by a small garden. It is a space that creates a quiet ventilation and brings comfort, this garden runs up to upper floors of the house creates the same effect for the spaces.

© Hoang Le
© Hoang Le
© Hoang Le
© Hoang Le

In the common space on the upper floor, we put into a suspended space with a combination of 3 flat walls, the fourth one is an open space towards a corridor connecting the front and back spaces of the house, along with carved wooden cross, natural light and movements of the sky above, spaces for people below, all of them create an idea of the connection with nature, the purity of the space and  religious beliefs of the family. That provides a relaxed and quiet place for the whole family after rough days.

© Hoang Le
© Hoang Le

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Hà Tĩnh, Ha Tinh, Vietnam

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "T House / Dom Architect Studio" 14 Jan 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/931793/t-house-dom-architect-studio/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.