Growing Space / STARSIS

Growing Space / STARSIS

© Hong Seokgyu © Hong Seokgyu © Hong Seokgyu © Hong Seokgyu + 29

  • Architects: STARSIS
  • Area Area of this architecture project Area:  432
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Hong Seokgyu
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Ikea, LIMAS, E PLUS Window, Handmade Finishing, Inkbrick, JEVISCO
  • Architect In Charge: Park Hyunhee
  • Client: thebamboo Co.,Ltd.
  • Landscape: STARSIS
  • Interior: STARSIS
  • Lighting: limas Co.,Ltd.
  • Graphic Design: Mr.ssam
  • Constructor: STARSIS
More Specs Less Specs
© Hong Seokgyu
© Hong Seokgyu
© Hong Seokgyu
© Hong Seokgyu

Text description provided by the architects. This company makes baby goods out of bamboo fiber. It became a great company after several trials and errors, and they wanted to work in a place better than a prefab building where the company had started its business. Around the company’s prefab, used since 2013, there are many similar prefabs as every companies here do similar businesses like manufacturing, distributing and packing goods.

© Hong Seokgyu
© Hong Seokgyu
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Hong Seokgyu
© Hong Seokgyu

However, each trace of history remained in each building can never be the same. Its unique texture seemed very meaningful to us and we decided to leave all those tracks of time like dust and water spots in the way they used to be. That’s how we connect today to past.

© Hong Seokgyu
© Hong Seokgyu

The exterior part of a building was made of 190*90*60 mm red bricks. The red brick, a semi-permanent material and a symbol of modern Korea (most of the modern buildings were made of red bricks during the Japanese colonial era), seemed appropriate to give dignity to the prefab that looked quite light. These bricks divide the building in half along the line on the floor of extended 1st floor. Dividing process cut this place in half and it helps both parts to coexist in a peaceful way at the same time.

© Hong Seokgyu
© Hong Seokgyu

We wanted to leave the part of original building so that they can make a wonderful harmony. Some gestures were left to recall memories of the past by making semicircles at entrance of the building or in places where somethings were removed. Translucent polycarbonate panes pass through the building which was cut in half by red walls. Plants with green leaves and bamboo sculpture under soft natural light emphasize the size of space which is eight meters high.

© Hong Seokgyu
© Hong Seokgyu

Talking about sculpture, we weren’t planning about making it in the beginning. But we had to throw away bamboos which were in the front yard and decided to up-cycle them. The balanced shape of the bamboo plants supporting each other using those elasticity looks like a star.

© Hong Seokgyu
© Hong Seokgyu
© Hong Seokgyu
© Hong Seokgyu

To return to our mottoes, those red bricks connecting exterior and interior part of the building show gestures of this garden and became flower beds and stairs. These clay bricks creating various kinds of figures at both inside and outside of the building give us even glamorous image. We hope that this space could make a perfect harmony between old and new things and could make today even firmer while keeping the past in mind.

© Hong Seokgyu
© Hong Seokgyu

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Seongsan-ro 14beon-gil, Sanseong-dong, Jung-gu, Daejeon, South Korea

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Growing Space / STARSIS" 09 Jan 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/931490/growing-space-starsis/> ISSN 0719-8884
© Hong Seokgyu

竹制公司总部,一半红砖一半聚碳酸酯玻璃 / STARSIS

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.