We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

KHE House / K.A.N Studio

KHE House / K.A.N Studio

© Quang Dam© Quang Dam© Quang Dam© Quang Dam+ 46

  • Architects: K.A.N Studio
  • Area Area of this architecture project Area:  120
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Quang Dam
© Quang Dam
© Quang Dam

“KHE HOUSE” has the light penetrates the slots of the building creating trails of light on walls and floors to make the space inside of the house more vivid.

© Quang Dam
© Quang Dam

“KHE HOUSE” holds so many nostalgia of a family original from Hoi An ancient town, which is one of the most important requirements for the architect playing with the idea of the project. The characteristics of Hoi An is reflected in red-tiled houses, typical architectural features, cultural and culinary features which is integrated into the project to create a distinct character of the house retaining memories time over time.

© Quang Dam
© Quang Dam
Section
Section
© Quang Dam
© Quang Dam

The construction of the building that suiting the surrounding context is the first priority of the design team. Located 3 km away from Hoi An towards Da Nang City, "KHE HOUSE” takes place in the Southeast which has the main wind direction. The solution is to take advantage of the wind direction to cool the house by natural wind through the sliding door system and to bring natural light into the house to reduce the use of artificial light during the day.

© Quang Dam
© Quang Dam

At night, from the outside to inside is like a story about a Pho Hoi poetic night by the Hoai River; with yellow colors, lights and interior space make us feel the warmth, affection and gentleness of Hoi An people.

© Quang Dam
© Quang Dam
First Floor
First Floor
© Quang Dam
© Quang Dam

The dining room and garden are the transition areas between the living room, the kitchen, the bedroom and the second floor; The dining room also the main area that connects all spaces together, as a place for family members to share with each other about daily stories after working hours. The kitchen area is “open” to be exposed to the light through the skylight creating a ventilated space.

© Quang Dam
© Quang Dam

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "KHE House / K.A.N Studio" 03 Jan 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/931247/khe-house-kan-studio> ISSN 0719-8884
© Quang Dam

越南KHE,古典红砖城中的黄色小屋 / K.A.N Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.