All
Projects
Products
Events
Competitions

Elisa House / Clinicaurbana

Elisa House / Clinicaurbana
© Valentino Nicola
© Valentino Nicola

© Valentino Nicola © Valentino Nicola © Valentino Nicola © Valentino Nicola + 17

Val di Zoldo, Italy
  • Architects: Clinicaurbana
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Valentino Nicola
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Rothoblaas, RIWEGA, De Longhi, Falegnameria Collazuol, Graphisoft SE, MAXON Computer, Rizzoli, Segheria Traiber
  • Lead Architects: Matteo Sartori, Valentino Nicola
  • Design Team: Matteo Sartori, Valentino Nicola
  • Engineering: Andrea Rigato
More Specs Less Specs
© Valentino Nicola
© Valentino Nicola

Text description provided by the architects. A family acquires a tabià and the neighbouring hayloft portion, which is on the verge of collapsing. This portion gets demolished, while its stone basement is consolidated – allowing to reinstate the initial volume in the future.

© Valentino Nicola
© Valentino Nicola
Plans
Plans
© Valentino Nicola
© Valentino Nicola

The structurally sound portion remains abandoned. Twenty  years later there is an opportunity for re-building the missing portion.

© Valentino Nicola
© Valentino Nicola
Section 02
Section 02
© Valentino Nicola
© Valentino Nicola

The previously consolidated basement ensures structural independence to the new timber volume. The addition retraces the missing part, thus completing the building complex.

© Valentino Nicola
© Valentino Nicola

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Elisa House / Clinicaurbana" 28 Dec 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/930898/elisa-house-clinicaurbana/> ISSN 0719-8884
© Valentino Nicola

艾尔莎之家,意大利民居的新旧结合 / Clinicaurbana

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.