Bridge View House / Kendle Design Collaborative

Bridge View House / Kendle Design Collaborative

Bridge View House / Kendle Design Collaborative - FacadeBridge View House / Kendle Design Collaborative - Facade, Garden, WindowsBridge View House / Kendle Design Collaborative - Garden, BeamBridge View House / Kendle Design Collaborative - GardenBridge View House / Kendle Design Collaborative - More Images+ 24

Paradise Valley, United States
  • Interior Design : Elizabeth Rosensteel
  • City : Paradise Valley
  • Country : United States
More SpecsLess Specs
Bridge View House / Kendle Design Collaborative - Facade

Text description provided by the architects. This site posed unique features and challenges including a natural desert wash with an abrupt edge and a significant drop in elevation, a corner lot condition which imposed larger setbacks as well as Hillside Zoning that imposes greater building envelope restrictions. The owner’s goal was to design a family home with mountain and valley views similar to that of a hillside location, but on a lot with minimal elevation.

Bridge View House / Kendle Design Collaborative - Windows, Facade, Courtyard
© Kevin Brost
Ground floor plan
Bridge View House / Kendle Design Collaborative - Facade, Beam
© Kevin Brost

Our response organizes the home in two levels with the main living spaces and master suite located on the second level affording spectacular mountain, valley, and city views, while bridging across a lower level composed of children’s and guest suites along with indoor and outdoor activity areas. 

Bridge View House / Kendle Design Collaborative - Sink, Countertop
© Kevin Brost

Part foyer, part gallery, the split-level entry hall acts as a social and special connector between formal and informal living spaces while reducing the perceived separation between levels. 

Bridge View House / Kendle Design Collaborative - Stairs, Handrail, Windows
© Kevin Brost

Millwork at the kitchen, as throughout the home, is an extension of the architecture and conceived as sculptural form as well as functional storage. In contrast to the cool gray material palette burnished block and steel, book-matched walnut veneer is used adding drama and warmth. Scale is modulated between cozy and dramatic via the inclusion of floating ceiling clouds and light coves that define the spaces below. 

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Bridge View House / Kendle Design Collaborative" 24 Dec 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/930889/bridge-view-house-kendle-design-collaborative> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.