All
Projects
Products
Events
Competitions

Lauesen House / FORCE4 Architects

Lauesen House / FORCE4 Architects

Courtesy of Force4 Architects A/S Courtesy of Force4 Architects A/S Courtesy of Force4 Architects A/S Courtesy of Force4 Architects A/S + 27

Gammel Holte, Denmark
  • Architects: FORCE4 Architects
  • Area Area of this architecture project Area:  375.0
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: VELUX Commercial, AutoDesk, Petersen Tegl, Barlby Carlsson Kitchen, Barlby Carlsson Staircase, Ceramica Fondovalle, Duravit Sinks, Everfloor, Krone Window, Lacuna folding door, Triplex ceilings, Vola tabs
  • Clients: The Lauesen Family
  • Engineering: T-Kon Enginering, JLE Engineering
More Specs Less Specs
Courtesy of Force4 Architects A/S
Courtesy of Force4 Architects A/S

Text description provided by the architects. A unique family home situated outside Copenhagen, Denmark in a green, residential setting overlooking a golf course and a protected nature reserve. The house is built for a Danish/English family and combines Scandinavian simplicity and English brown bricks. The house is pulled back on the plot to provide privacy and maximize the view of the golf course. Oriented towards the sun, the house is centered around a large wooden terrace. The ground floor of the house is open-plan, combining the kitchen, dining area and lounge in one large space. This is connected to the outdoor wooden terrace with a large glass folding door that, when opened, makes the indoor and outdoor melt together.

Courtesy of Force4 Architects A/S
Courtesy of Force4 Architects A/S
Ground floor plan
Ground floor plan
Courtesy of Force4 Architects A/S
Courtesy of Force4 Architects A/S

The house has three levels, including five bedrooms and a roof terrace which can be accessed from both the inside and the outside. The house has a warm and homey atmosphere created by the use of wood and warm materials, and the large windows which allow daylight from a minimum of two sides in each room, resulting in a light and friendly interior.

Courtesy of Force4 Architects A/S
Courtesy of Force4 Architects A/S

On the outside, the house is built with brown bricks made of English clay which have various brick details. The roof is cladded with roof tiles made from the same clay as the bricks to make the house appear monolithic. At the entrance, the house is cladded with wood and is rounded at the corner where the wood meets the bricks, creating a friendly and warm welcome.

Courtesy of Force4 Architects A/S
Courtesy of Force4 Architects A/S

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Lauesen House / FORCE4 Architects" 25 Dec 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/930616/lauesen-house-force4-architects/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.