We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Kalim Beach House / design Qua

Kalim Beach House / design Qua

© Levi Wells© Levi Wells© Levi Wells© Levi Wells+ 20

Tambon Patong, Thailand
  • Architects: design qua
  • Area Area of this architecture project Area:  700
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Levi Wells
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Paint Effex, Sun Paradise
  • Lead Architects: Malina Palasthira & John Erskine
  • Design Team:Titinart Thumchuchaorat, Tawiporn Thawornjaturawat, Chalakorn Pattanaponganun, Phunnara Prachuabmoh
  • Lighting Designer:Chotima Photjananuwat
  • Structural And Mep Engineering:Power Plus Engineer
  • Structural Engineering:Power Plus Engineer
  • Mep Engineering:Power Plus Engineer
  • City:Tambon Patong
  • Country:Thailand
More SpecsLess Specs
© Levi Wells
© Levi Wells

Text description provided by the architects. The site of the Kalim Beach House is on a hill with a 180-degree view of Kalim Bay. It was a challenging narrow and vertical site that had to fit a lot of “house” on it. The house is approached from the top level into a vertical courtyard with a grand staircase that leads users into the living and pool level below.

© Levi Wells
© Levi Wells

The house has 4 bedrooms, a large shared living/dining space, and a curved pool. Everything is contained within 2 large board-form concrete walls. The building’s main focal point is a vertical courtyard that keeps the surrounding spaces cool and ventilated. Given the spectacular bay views, the building is west-facing to take full advantage of the beautiful Andaman sunsets.

© Levi Wells
© Levi Wells
Lower Floor Plan
Lower Floor Plan
© Levi Wells
© Levi Wells
© Levi Wells
© Levi Wells

To shade from the strong tropical sun and for added privacy, huge sliding bamboo screens are installed in front of all the upper floor bedrooms. Bamboo is used throughout the house for sun-screening -both vertically and horizontally. The living level is where a large infinity-edged swimming pool extends out into the horizon like a giant circular mirror that reflects the sky while echoing the gentle curve of the bay

© Levi Wells
© Levi Wells
Longitudinal Section
Longitudinal Section
© Levi Wells
© Levi Wells

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Kalim Beach House / design Qua" 17 Dec 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/930376/kalim-beach-house-design-qua> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.