Dance of Light Installation / Naruse Inokuma Architects + a round architects

Dance of Light Installation / Naruse Inokuma Architects + a round architects

© Masao Nishikawa© Masao Nishikawa© Masao Nishikawa© Masao Nishikawa+ 11

  • Lead Architects:Yuri Naruse, Jun Inokuma, Kie Torii/ Changhyun Park, Yoonji Cha
  • Clients:Seoul Metropolitan Government
  • Conductor:tpot
  • Engineering:Yosuke Kinoshita (Kinoshita Structural Engineers)/Keun-Wook Dong(EUN Structural Engineers)
  • City:Seoul
  • Country:South Korea
More SpecsLess Specs
© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

Text description provided by the architects. A Meditation of Light in Everyday Life.This work was realized through an international competition held as part of a public art project organized by the city of Seoul in 2016. Next to our site, Noksapyeong Station, is a place that was used for a long period of time as a foreign army base. In 2017, it was publicized that it would be transformed into a park for the people. The renovation of Noksapyeong Station began as a means of enlivening the space together with this park project. We therefore wanted to create a bright, gentle space for meditation in this station that would honor this region’s forthcoming future and hope for peace.

© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa
Plan
Plan
© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

To be more precise, what we created was a huge, white dome made of expanded metal hung within the station’s atrium. While the Roman Pantheon emphasizes shadows, we tried to underscore fluctuations in light by abstracting the existing landscape of the station in a thin fog through our dome. Direct light from the skylight lights up a portion of the dome and bleeds out. It creeps slowly throughout the space along with the passage of time. At times, it gives the entire dome a soft glow. At night, the background of artificial lighting makes the dome almost invisible. From the surrounding corridors, the dome appears as an immensely large lantern.

© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa
Section
Section
© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

These changes occur at a radically slow pace as compared to the busy lives of the people who pass through the station, and may thus remain unnoticed. However, we hope that by spending some time here or experiencing the changing seasons, you will come to sense a certain dynamism of nature, so different from the scales we are used to, within the everyday space of this station.

© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Seoul, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Dance of Light Installation / Naruse Inokuma Architects + a round architects" 18 Dec 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/930351/dance-of-light-installation-naruse-inokuma-architects-plus-a-round-architects> ISSN 0719-8884
© Masao Nishikawa

光之舞装置,白色光井畅想和平 / 成濑·猪熊建筑设计事务所 + a round architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.