All
Projects
Products
Events
Competitions

Adidas Halftime / COBE

Adidas Halftime / COBE

© Rasmus Hjortshøj - COAST © Rasmus Hjortshøj - COAST © Rasmus Hjortshøj - COAST © Rasmus Hjortshøj - COAST + 16

Herzogenaurach, Germany
  • Architects: COBE
  • Area Area of this architecture project Area:  15500.0
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Rasmus Hjortshøj - COAST
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: HAY, Strähle Raum-Systeme, Gardian für MTZ, Max Bögl, Zumtobel
  • Client: Adidas Pension Trust
  • Competition Team : COBE, CLMAP, Knippers Helbig, Transsolar, COBE Berlin
  • Design And Execution Team: ARGE COBE & CLMAP (lead consultant), Knippers Helbig, Fact, Bartenbach, Soda, PMI, HMP
  • Wayfinding And Signage: COBE & EIGA
  • Interior Design: COBE
  • The Halftime Chair: COBE and HAY
More Specs Less Specs
© Rasmus Hjortshøj - COAST
© Rasmus Hjortshøj - COAST

Text description provided by the architects. In 2019, the iconic sports brand Adidas had its 70th anniversary. And in 2018, the world-famous company with the three iconic stripes opened a huge and striking new building that forms part of its corporate headquarters, ‘World of Sports’, in the city of Herzogenaurach in southern Germany. The pictures of the spectacular building have now been released by Adidas and COBE.

© Rasmus Hjortshøj - COAST
© Rasmus Hjortshøj - COAST

All of Adidas under one roof. The new building, named HALFTIME, was designed by COBE and totals 15,500 square meters. In addition to a canteen for all HQ employees, the building contains meeting rooms, a conference center and a showroom where the company’s high-profile brand ambassadors can stop by to see the latest new designs, collections, and ideas. The flexible and multi-functional architectural design makes it possible to transform and modify the building for varying purposes. 

© Rasmus Hjortshøj - COAST
© Rasmus Hjortshøj - COAST
Floor plan 00
Floor plan 00
© Rasmus Hjortshøj - COAST
© Rasmus Hjortshøj - COAST

 “To accommodate the many internal and public functions that HALFTIME includes, we designed a versatile, multi-purpose building that brings as many of the company’s activities and functions as possible together under one roof. The huge rhomboid roof covers the entire building like a carpet, bringing staff, visitors and brand ambassadors together in the same building and thus enabling more and wider contacts,” says COBE’s founder, the architect Dan Stubbergaard.

© Rasmus Hjortshøj - COAST
© Rasmus Hjortshøj - COAST

Bathed in light. The 8,650-square-meter rhomboid roof structure consists of V-shaped concrete beams and is covered in glass. In fact, a third of the roof consists of skylights, allowing daylight to flood the building throughout. The concrete beams, each 16 meters long and weighing 28 tons, add up to a total length of 3.2 kilometers.

© Rasmus Hjortshøj - COAST
© Rasmus Hjortshøj - COAST

Nature is invited in with the use of natural materials, planted walls, large floor-to-ceiling windows, a ceiling height of 8 meters and conservatories with trees and plant beds throughout the building. This creates a strong connection between indoors and outdoors throughout the headquarters and offers Adidas staff and visitors an optimal work environment and indoor climate. The building is also positioned to receive the internationally acknowledged LEED gold certification, which is given to the world’s most sustainable built structures.

© Rasmus Hjortshøj - COAST
© Rasmus Hjortshøj - COAST

Creative environment. With HALFTIME, COBE has designed an inspiring, dynamic and unusual work environment that offers creative and informal meeting places and networking opportunities for staff, visitors and brand ambassadors alike. For example, the building contains 12 workshop rooms, each representing a different sports venue, and a large event hall with room for 1,500 people, designed as a gym with old-school wall bars. COBE has also designed a chair for the new building, the HALFTIME Chair, in collaboration with the Danish design brand HAY.

© Rasmus Hjortshøj - COAST
© Rasmus Hjortshøj - COAST

“A key task was to create the right atmosphere to reflect the unique Adidas culture. We did this, in part, by matching the different needs with different sports, making room for big ideas and large gestures as well as a touch of humor. In addition to the event hall, which is designed as a gym, you can hold meetings at the bottom of a bright blue swimming pool, in a locker room or in the Adidas founder Adi Dasler’s old workshop, complete with tools,” says Dan Stubbergaard. 

© Rasmus Hjortshøj - COAST
© Rasmus Hjortshøj - COAST

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: 91074 Herzogenaurach, Germany

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Adidas Halftime / COBE" 17 Dec 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/930334/halftime-adidas-headquarters-cobe/> ISSN 0719-8884
© Rasmus Hjortshøj - COAST

阿迪达斯德国总部大楼 HALFTIME / COBE

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.