We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

H.A House / Nguyen Khai Architects & Associates

H.A House / Nguyen Khai Architects & Associates

© Trieu Chien© Trieu Chien© Trieu Chien© Trieu Chien+ 46

Huế, Vietnam
  • Area Area of this architecture project Area:  75
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Trieu Chien
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Panasonic, Toto, Philips Electronics, Xingfa Aluminium
  • Lead Architect: Nguyen Quang Khai
More SpecsLess Specs
© Trieu Chien
© Trieu Chien

Text description provided by the architects. Hue, a city in the middle of Vietnam, is where the intense year-round sunlight and heavy rain are among its unique charm. The weather is one of many reasons leading to the well-known architectural style called “Hue garden house.” However, the residential area is becoming smaller and more expensive than ever due to the high speed of urbanism along with the increasing demand for construction in new planning areas. The typical townhouse, therefore, becomes the best choice for many people despite its poor condition of natural light and ventilation, the deficiency of indoor-nature, and the lack of connection space for its members. To solve these problems, H.A House was born.

© Trieu Chien
© Trieu Chien
© Trieu Chien
© Trieu Chien

H.A House is located in the new urban area, with 5m in width and 21m in length. It is designed for a married couple and two kids, who wish to live in a house full of light, wind, and trees. The design of the house focuses on creating continuous open spaces. Walls are replaced by doors that can fold and slide to their maximum. The split-level floors create different air pressure and optimize the ventilation process. Besides, all the bathrooms and the storage room are moved to the west side of the house to help prevent heat radiation. With the efficient management of space, materials, energy, and natural elements, artificial equipment becomes unnecessary.

© Trieu Chien
© Trieu Chien
Section
Section
Plan
Plan

To reduce intense sunlight and improve ventilation, trees are grown vertically in random empty blocks of the west-side wall, on the rooftop, in front of, or behind the house. The presence of trees in and outside the house creates a peaceful atmosphere and a connection to nature. It allows the residents some moments to balance the material and spiritual life.

© Trieu Chien
© Trieu Chien

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "H.A House / Nguyen Khai Architects & Associates" 17 Dec 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/930260/ha-house-nguyen-khai-architects-and-associates> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.