GA Apartment / StudioLIM

GA Apartment / StudioLIM

© André Mortatti© André Mortatti© André Mortatti© André Mortatti+ 22

Bairro Itaim Bibi, Brazil
© André Mortatti
© André Mortatti

Text description provided by the architects. One of the biggest challenges in retrofitting old apartments is to correct visual structural imperfections previously hidden by walls. Before removing walls or changing layouts, it is essential to analyze the project in three dimensions.

© André Mortatti
© André Mortatti
Plant - Layout
Plant - Layout
© André Mortatti
© André Mortatti

This is the APTO SG, located in São Paulo City, which had the layout remodeled in accordance with contemporary trends and the client’s needs. The ideas of reshaping the volumes were based on the structure of the apartment. 

© André Mortatti
© André Mortatti

Enjoying a beautiful view of the park and the city skyline, the white walls reflect the light and create an atmosphere of an art gallery. A blank canvas for the dweller to tell his own story through art. The original hardwood floor has been complemented and restored, contrasting (and warming) the place. 

© André Mortatti
© André Mortatti

In most of our projects, we use indirect lights as opposed of spotlights on the ceiling. This technique reflects the light on the ceiling and crown moldings, giving an impression of a higher ceiling and avoiding an obvious layout. 

© André Mortatti
© André Mortatti

The layout suffered the following necessary changes: The guest room was too large, so part of it was used to expand the living room by reshaping the two walls and the beams that together define the concept of the project. This room connects the social area to the private area of the apartment. The master bedroom was remodeled merging two bedrooms into one, creating enough space to work, dress and sleep.

© André Mortatti
© André Mortatti

There was plenty of space in the laundry and employee dependency, an old-fashioned need, so, the idea was to convert these areas into a kitchen, which by the way, previously occupied half the living area. The new kitchen is composed by monochromatic colors, contrasting and complementing the rest of the apartment in an integrated, but reserved way. Thus, the apartment gained a contemporary atmosphere and it is ready to receive a new lifestyle, of a new generation and new values. Looking ahead!

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Itaim Bibi Neighborhood, Sao Paulo - State of Sao Paulo, Brazil

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "GA Apartment / StudioLIM" [Apartamento GA / StudioLIM] 28 Dec 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/930215/ga-apartment-studiolim> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.