Zoom image | View original size
One of the biggest challenges in retrofitting old apartments is to correct visual structural imperfections previously hidden by walls. Before removing walls or changing layouts, it is essential to analyze the project in three dimensions. This is the APTO SG, located in São Paulo City, which had the layout remodeled in accordance with contemporary trends and the client’s needs. The ideas of reshaping the volumes were based on the structure of the apartment.  Enjoying a beautiful view of the park and the city skyline, the white walls reflect the light and create an atmosphere of an art gallery. A blank canvas for the dweller to tell his own story through art. The original hardwood floor has been complemented and restored, contrasting (and warming) the place.  In most of our projects, we use indirect lights as opposed of spotlights on the ceiling. This technique reflects the light on the ceiling and crown moldings, giving an impression of a higher ceiling and avoiding an obvious layout.  View more View full description
Share Share