All
Projects
Products
Events
Competitions

Herra2 House / Landa Suberville

Herra2 House / Landa Suberville

© Onnis Luque © Onnis Luque © Onnis Luque © Onnis Luque + 26

Monterrey, Mexico
  • Architects: Landa Suberville
  • Area Area of this architecture project Area:  650.0
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Photographs Photographs:  Onnis Luque, The Raws
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Adobe, Auvit Internacional, Cocinas Ciao, Kubrelam-Panelex, Mármoles Nequiz, Proyectaire, Trimble, Vidrios y Cristales Ontiveros
  • Lead Architect: Mónica Suberville, Agustín Landa
  • Design Team: Sofía Arévalo, Nancy Been, Cristina Mena, Elena Cavazos, Carolina Arriaga, Galia González, Úrsula Arellano, Rolando Girodengo, Juan Carlos de la Garza
  • Constructor: Grupo Indice
  • Structure: Pliesa
  • Air Conditioning : Criopartes SA de CV
  • Windows: Grupo Arc
  • Metal Work: D-line
  • Carpentry: Gonal
  • Kitchen: Maia Cocinas
  • Marble: Stonia
  • Lattices And Facade Cladding: Basa Arquitectura y Diseño
More Specs Less Specs
© Onnis Luque
© Onnis Luque

Text description provided by the architects. This house is developed on an ascending lot, west of Monterrey in the foothills of Sierra Madre. The service areas are on the access floor, the garden and the social area that integrates with the #terracetequilera® are on the ground floor achieving a connection with the exterior, and the family area is on the top floor.

Cortesía de Agustín Landa Ruiloba
Cortesía de Agustín Landa Ruiloba
Floor Plan First Floor
Floor Plan First Floor
© Onnis Luque
© Onnis Luque

The structure consists of two concrete staples at the centre of the house that carries a metal structure in a north-to-south direction. At the centre of the armour, a pergola bathes in natural light. A frosted glass corridor on the upper floor distributes the circulation to the bedrooms. The armour allows to have no columns and therefore to take advantage of the entire interior and exterior social area and to experience the whole terrain in its length and width.

© Onnis Luque
© Onnis Luque

The house has cross-ventilation since all the windows are mounted in the walls and the lattice has manual movement, which allows light to enter while giving privacy. The water mirror of the pool cools the house with the air current, the local vegetation also helps to reduce the temperature by making a micro-climate. The main facade is that of the garden, while discretion and privacy is directed towards the street.

© Onnis Luque
© Onnis Luque
Section 1
Section 1
© The Raws
© The Raws

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Herra2 House / Landa Suberville" [Casa Herra2 / Landa Suberville] 13 Dec 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/930149/herra2-house-landa-suberville/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.