We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Rehabilitación del Castillo de Montjuïc / Forgas Arquitectes

Rehabilitación del Castillo de Montjuïc / Forgas Arquitectes

© Simón García© Simón García© Simón García© Simón García+ 12

  • Architects: Forgas Arquitectes
  • Area Area of this architecture project Area:  10416
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Simón García
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: GEZE, Santa & Cole, PAVINDUS
  • Author Architects:Joan Forgas Coll, Dolors Ylla-Català
  • Promoter:BIMSA i Ajuntament de Barcelona
  • Structural Calculation:Valeri Consultors Associats
  • Installations Calculation:Valeri Consultors Associats / Estudio PVI Ingeniería
  • Design Team:Joan Forgas, Dolors Ylla-Català, Inma García, Francesc Inés, Pedro Gil, Ana Lete, Jorge Mascaray
  • Archeology:Josep Maria vila
  • Furniture:Berta Josa
  • City:Barcelona
  • Country:Spain
More SpecsLess Specs
© Simón García
© Simón García

Text description provided by the architects. The Montjuic Castle is a bastioned fortress that took its actual form in the 18th century. Its concession to the city has allowed initiating the recovery of remarkably valuable national heritage (BCIN) previously used for military purposes, to convert it into a cultural and leisure public facility.

© Simón García
© Simón García
Project Layout
Project Layout
© Simón García
© Simón García

In the past few years successive interventions have taken place in the area, following the master lines of an initial Direction Plan, tending to consolidate the monument, improving the security and accessibility and adapting the existing spaces to the newly planned uses and the massive touristic flow that brings up to 800.000 annual visitors.

© Simón García
© Simón García

These interventions have brought back the ceiling as a viewpoint as well as enabled the use of various spaces alongside the Parade Ground, such as the cafeteria and other rooms with the potential to host exhibitions or workshops. In addition, the St. Carles’ bastion has been restored, the old arsenal has turned into a welcome zone and a brand-new communications’ core has been dug inside the bastion itself. Finally, the cable car facilities have been moved out of the monument.

© Simón García
© Simón García
Floor Plan
Floor Plan
© Simón García
© Simón García

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Ctra. de Montjuïc, 66, 08038 Barcelona, Spain

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Rehabilitación del Castillo de Montjuïc / Forgas Arquitectes" [Rehabilitación del Castillo de Montjuïc / Forgas Arquitectes] 27 Jun 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/929733/rehabilitacion-del-castillo-de-montjuic-forgas-arquitectes> ISSN 0719-8884
© Simón García

蒙特惠奇城堡修复 / Forgas Arquitectes

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.