565 Broome SoHo Residential Building / Renzo Piano Building Workshop

565 Broome SoHo Residential Building / Renzo Piano Building Workshop

© Anna Morgowicz© Anna Morgowicz© Anna Morgowicz© Anna Morgowicz+ 12

  • Architects In Charge:Renzo Piano Building Workshop, SLCE Architects
  • Design Team:: E.Trezzani (partner in charge), T.Stewart (associate in charge), J.Pauling with D.Vespier, S.Ishida, T.Wilcox and B.Duglet; A.Pizzolato (CGI); F.Cappellini, I.Corsaro, D.Lange, F.Terranova (models)
  • Interior Design:RDAI
  • Structure:DeSimone Consulting
  • Mep:Ettinger Engineering Associates
  • Facade Consultant:ICS Mark Pasveer
  • Landscape:Balmori Associates
  • City:New York
More SpecsLess Specs
© Anna Morgowicz
© Anna Morgowicz

Text description provided by the architects. 565 Broome SoHo is located in one of New York’s most historic neighborhoods - Soho. Overhanging the Hudson River, the residential tower offers its occupants an outstanding panoramic view on the city and on the river. This project is in line with the district’s spirit, being historically a center for arts, but also more recently for restaurants, shops, hotels, and local businesses.

© Anna Morgowicz
© Anna Morgowicz

For SoHo, a district so closely identified with 19th and 20th-century cast-iron architecture, 565 Broome SoHo introduces an elegant 21st-century inflection onto that neighborhood.

North elevation
North elevation

The 30-storey structure soars above its lower-slung surroundings, providing sweeping views of the city and of the Hudson River, including the sunsets that color the river and the harbor every evening. It is almost 100 meters tall and contains a total of 115 apartments, which have all floor-to ceiling windows. The accommodations include studios, four-bedroom homes, as well as duplexes and penthouses.

© Anna Morgowicz
© Anna Morgowicz

The two most notable aesthetic traits of this building are the mullions and the curved glass. The thin mullions let a visual narrative to take place around and within the structure, allowing for breathability and light to enter into all the residences’ floor-to-ceiling windows. The corner curved glass gives to certain residents this particularly unique view.

© Anna Morgowicz
© Anna Morgowicz

As a result of collaboration, the project is shared between Renzo Piano Building Workshop on the one hand & SLCE - in charge of both forms and facades - and the Paris design firm RDAI – in charge of the interior design - on the other hand.

© Anna Morgowicz
© Anna Morgowicz

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:New York, NY, United States

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "565 Broome SoHo Residential Building / Renzo Piano Building Workshop " 27 Nov 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/929222/565-broome-soho-residential-building-renzo-piano-building-workshop> ISSN 0719-8884
© Anna Morgowicz

纽约SoHo布鲁姆街565号公寓 / 伦佐·皮亚诺工作室

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.