Erdos Store / waa (we architech anonymous)

Erdos Store / waa (we architech anonymous)

© He Shu© He Shu© He Shu© He Shu+ 27

Shanghai, China
  • Design Team:Di Zhang, Jack Yong, Jin Zhu, Nan Zhang
  • Interior Design:waa
  • Facade/Steelwork Consultant:Beijing Boya Engineering Consulting Co., Ltd.
  • Main Contractor:Beijing Youjing Guangxin Building Decoration Engineering Co., Ltd.
  • Client:Erdos
More SpecsLess Specs
© He Shu
© He Shu

Text description provided by the architects. Waa is interested in Design which responds to Emotions. Fashion touches on many human senses such as; Touch, Sight, movement. All these help inform what we feel revealing our personal quirks and sensibilities to style.

© He Shu
© He Shu

Fashion has become a ceremonial due to the rise of online shopping culture becomes ever more dominant. People now perceive offline shopping culture as a special event and a place for meaningful social interaction. Our vision for Erdos concept adapted 4 elements found within the home to reform this ritual into a personal ceremonial Boutique.

© He Shu
© He Shu
© He Shu
© He Shu

  1. The Front Door: The act of coming into a place
  2. The Garden: An Earthly paradise, thought of as feminine 
  3. The Fireplace: Symbolizes security from outside dangers, thought of as masculine 
  4. The Balcony: Often used in ceremonial events often with romantic connotations

© He Shu
© He Shu
© He Shu
© He Shu
© He Shu
© He Shu

The 4 elements have become the key places form the spacial structure of the Erdos concept Store.

© He Shu
© He Shu
© He Shu
© He Shu

Interior spaces responds to the folds and creases of the Erdos Cashmere. We were inspired to float the garments on Display with metal supports which mirroring the material quality observed in the cashmere. At angles they disappear, others they are visible adding to the changing forms of folds in clothes. We used Erdos traditional pigment a bold-red to contrast with the cream wall.

© He Shu
© He Shu

3 conjoined Precast GRC Curved Walls defend an exterior with weight and heft, qualities that are often observed in masonry stone construction from a distant past. Each of the 3 marks a boundary, One encloses an exterior potted garden and springs to form an arched revealing a Front Door. Another rises from the interior staircase. The last hangs from the Soffit softening the corners of the plot. A Fracture can be observed splitting the Masonry walls. This crack creeps along the perimeter façade, during the day a shadow, at night it aluminates.

© He Shu
© He Shu

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Shanghai, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Erdos Store / waa (we architech anonymous)" 23 Nov 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/928800/erdos-store-waa> ISSN 0719-8884
© He Shu

鄂尔多斯上海湾概念店 / 未觉建筑

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.