All
Projects
Products
Events
Competitions

C79 House / Base taller

C79 House / Base taller

© Mateo Soto © Mateo Soto © Mateo Soto © Mateo Soto + 26

La Ceja, Colombia
  • Architects: Base taller
  • Area Area of this architecture project Area: 586.0
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2015
  • Photographs Photographs: Mateo Soto
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Acquafloor, Adobe, Autodesk, Cedro Rojo, Chaos Group, Krion, Ladrillera Santafé, Porcelanosa, Trimble
  • Lead Architects: Diego Fajardo
  • Engineering: Sodinsa
  • Landscaping: Mesa y Uribe paisajistas
  • Builders: Base taller y Espiral Studio
More Specs Less Specs
© Mateo Soto
© Mateo Soto

Text description provided by the architects. One premise defines the design of this house, "a tribute to the landscape." Based on the natural context of the project, the materials, colors, and textures to be used in this house were chosen; an earthy tones palette that mimetize the nature of its surroundings, a landscape that responds to the native, in a few words respect for the natural. Located in a rural zone of La Ceja, Colombia, in the upper part of El Capiro hills, surrounded by vegetation and close to the Capiro nature reserve, where the main water sources of the city are born.

© Mateo Soto
© Mateo Soto
Main Floor Plan
Main Floor Plan
© Mateo Soto
© Mateo Soto

On irregular terrain, three volumes are delicately located respecting the existing topography which generates three different levels, these determine the program of the house; a social volume, a connector, and a private volume. The private volume has a study/library that the family describes as the coziest place in the house, where they can be together on a cold day and feel warm at the same time, it is a space that allows you to enjoy the landscape and technology as well, this is the place where the entertainment center is located. The rest of the private volume consists of two rooms with a bathroom each and the main room at the end of the volume generating a terrace/balcony with a 90 degrees view. 

© Mateo Soto
© Mateo Soto

The social volume, on the other hand, is the lowest volume composed of the living room - dining room and a semi-integrated kitchen that allows making this an open integrated space. The kitchen for the family is the element of union where everyone can express their tastes and culinary talents without losing social integration; This space is connected by a large balcony that opens to a view towards the city, at the same time it has a division in the middle that allows two different spaces and atmospheres to be created, an auxiliary dining room and an outdoor room that enjoys the view of the city. 

© Mateo Soto
© Mateo Soto

Finally, we have the connector volume, which is responsible for receiving the pedestrian who is walking through a garden of experiences and relationship with vegetation; It reaches a space where the social bathroom and the division of the two volumes are located, thus achieving a physical separation between the private and the social. This module breaks in volumetry with the rest of the house making a difference both inside and outside.

© Mateo Soto
© Mateo Soto
Facade 1
Facade 1
© Mateo Soto
© Mateo Soto

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "C79 House / Base taller" [Casa C79 / Base taller] 14 Nov 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/928338/c79-house-base-taller/> ISSN 0719-8884
© Mateo Soto

C79小屋,对自然景观致敬 / Base taller

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.