We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Pegah Villa House / Amir Kharaghani

Pegah Villa House / Amir Kharaghani
© Soroush Majidi
© Soroush Majidi

© Soroush Majidi© Soroush Majidi© Soroush Majidi© Soroush Majidi+ 31

Shahriar, Iran
  • Architects: Amir Kharaghani
  • Area Area of this architecture project Area:  110
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Soroush Majidi
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Knauf, AGT, Adobe, Corona, Hofmann Profiles, Kashie Sina, McNeel, Semirom Stones
  • Lead Architects: Amir Kharaghani, Elham Asgharpoor
  • Clients:Amir Kharaghani
  • Engineering:Mojtaba Khalaj
  • Consultants:Ali Haj Gholamian
  • City:Shahriar
  • Country:Iran
More SpecsLess Specs
© Soroush Majidi
© Soroush Majidi

Text description provided by the architects. Pegah villa is located in a 1100 sqm garden surrounded by fruit tress which gives it a unique charm and beauty all the year. This garden is located west of Tehran province in Shahriar city. Facing this context, the main goal was to reinforce the relationship between the project and the context by using an active space.

© Soroush Majidi
© Soroush Majidi
© Soroush Majidi
© Soroush Majidi

Adding an intermediate space could be the answer.The connection with the outside was formed by not only with openness but by an intermediate wrapper volume, hybrid spaces that are outside and inside at the same time. Outside because they involve natural elements and fresh air and inside because they have clear boundaries intermediary space. The intermediate space works just like a net, flatten over the area due to the active space and by connecting to the buildingand integrating with it, encompasses the trees.

© Soroush Majidi
© Soroush Majidi
Floor plan
Floor plan
Section CC
Section CC
North elevation
North elevation
© Soroush Majidi
© Soroush Majidi

The intermediate space makes a semitransparent space that makes a vocal interaction in addition to a sensational and visual interaction. In other word, what happened in this project was the unifying the internal space with the intermediate space alongside the surroundings. Here the gross area was 10% of the area but a third of this area was given back in order to value as much as possible the garden.

© Soroush Majidi
© Soroush Majidi

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Pegah Villa House / Amir Kharaghani" 23 Oct 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/926937/pegah-villa-house-amir-kharaghani> ISSN 0719-8884
© Soroush Majidi

德黑兰佩加庄园住宅,内外糅合 / Amir Kharaghani

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.